Ministar Momirović: Snažno i stabilno domaće tržište osnov je za jačanje domaće industrije

05.03.2023

14:16

0

Autor: I.K.

Ministar je danas u opštini Sjenica posetio mlekaru i gazdinstvo koje se bavi uzgojem ovaca dugi niz godina

Ministar Momirović: Snažno i stabilno domaće tržište osnov je za jačanje domaće industrije
ministar Tomislav Momirović - Copyright MUST/ DJORDJE KRSTIĆ

Važno je da maloprodajni lanci budu platforma za jačanje domaće prehrambene industrije i zato je potrebno da na što kvalitetniji način povežemo maloprodajne lance sa prerađivačima i primarnim proizvođačima, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović.

Ministar je danas u opštini Sjenica posetio mlekaru “Beni Komerc”, kao i gazdinstvo, u selu Bioc, koje se porodično bavi uzgojem ovaca dugi niz godina. 

“Stočarstvo je najzahtevniji oblik poljoprivredne proizvodnje, a Vlada Republike Srbije će nastaviti da dodatno pomaže kako bi još više podstakli ovu granu poljoprivrede”, istakao je Momirović i dodao da za sve one ljude koje se bave stočarstvom, država zajedno sa maloprodajnim lancima mora da obezbedi plasman proizvoda na tržište.

Ministar Momirović je dodao da su značajno povećane i subvencije po grlu, povećana je premija za mleko, jer je cilj da ljudi ostanu u svom kraju kako bi širili svoju primarnu proizvodnju.

Predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić ovom prilikom se zahvalio ministru Momiroviću na poseti i istakao da je saradnja sa resornim ministarstvom od izuzetnog značaja kako bi se na najbolji i direktan način plasirali  proizvodi na tržište.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike