Vozači, vašim mukama uskoro dolazi kraj! U planu su dve podzemne garaže - u Zemunu i na Vračaru

17.12.2021

13:27

0

Autor: 24sedam

Nakon 16 godina, kada je otvorena garaža ispred Skupštine grada, prvi put će se graditi podzemne garaže u Beogradu - rekao je zamenik gradonačelnika

Vozači, vašim mukama uskoro dolazi kraj! U planu su dve podzemne garaže - u Zemunu i na Vračaru
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas da će Grad 5. januara raspisati tender za izgradnju dve podzemne garaže, jednu u Skerlićevoj ulici kod Narodne biblioteke, a drugu kod hale "Pinki" u Zemunu.

Vesić je naveo da će garaža u Skerlićevoj ulici imati 350 parking mesta i istakao da će obezbediti parkrališta i za zdravstvene ustanove koje su sa druge strane.

24sedam
 

Dodao je da će ova garaža biti korisna, jer se u blizini nalazi i veliki broj stambenih zgrada, restorana, kao i Hram "Svetog Save". Druga garaža u Zemunu, kazao je Vesić, imaće 160 parking mesta i nagalsio da će ona u znatnoj meri smanjiti problem parkiranja, jer se nedaleko nalaze gimnazija i osnovna škola i sama hala "Pinki".

- Nakon 16 godina, kada je otvorena garaža ispred Skupštine grada, prvi put će se graditi podzemne garaže u Beogradu - rekao je zamenik gradonačelnika.

Najavio je da će u prestonici nastaviti da se grade podzemne garaže i naglasio da je u planu izgrađa jedne u Vlajkovićevoj ulici i druge u Fruškogorskoj. Izrarzio je zadovoljstvo što Grad ima dovoljno srdstava za ovakva ulaganja.

Direktor parking servisa Andrija Čupković prokomentarisao je izjavu zamenika gradonačelnika i istakao da ova kompanija kontinuirano ulaže u rekonstrukciju garaža.

- Sve naše garaže su na evropskom nivou, a neke kao ona na Obilićevom vencu su i iznad tih standarda, što dokazuje priznanje "Prva zelena garaža u Evropi" koju je ona dobila - rekao je Čupkocić.

On se zahvalio Gradu na uspešnoj saradnji na projektu izgradnje podzemnih garaža u Skerlićevoj ulici i kod kale "Pinki".

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike