"Za 80 godina i s četiri bajpasa ovo nisam doživeo": Vlasnik tehničkog pregleda "zazidao" stanare Glamočke (FOTO)

20.08.2021

18:05 >> 07:21

0

Bojana Samardžić za 24sedam ističe da su svi stanari Glamočke ulice ugroženi, a ponajviše stariji ljudi, koji jedva hodaju

"Za 80 godina i s četiri bajpasa ovo nisam doživeo": Vlasnik tehničkog pregleda "zazidao" stanare Glamočke (FOTO)
Copyright 24sedam/Lj. S.

Stanari Glamočke ulice, koja pripada opštini Zvezdara, danima unazad muče muku sa bahatim vlasnikom tehničkog pregleda “Motorino” koji je prisvojio njihovu ulicu i zazidao ulaze i izlaze njihovih kuća.

Da bi izašli iz svojih kuća, stanari ove zvezdarske ulice moraju da preskaču betonske ploče koje su, kako kažu, postavljene preko dana, za sat vremena.

24sedam/Lj. S.

Kako za 24sedam objašnjava prva komšinica Bojana Samardžić, vlasniku tehničkog pregleda, pre nego što je kupio celu zgradu, pripadao je samo jedan deo objekta, dok je drugi iznajmljivao, kako dodaje, nekim momcima za auto-servis.

Bojana Samardžić, 24sedam/Lj. S.

– Međutim, pošto se menjaju uslovi tehničkog pregleda, on je morao da kupi deo puta, tačnije naše ulice, koji je upisao kao njivu treće klase kako bi mogao da ga parceliše. On je izbegao saglasnost koju nadležni svima nama traže za parcelisanje, a do tada je njegov objekat pripadao školskoj parceli – kaže Bojana.

24sedam/Lj. S.

Samardžić navodi da je vlasnik “Motorina” dobio i dozvolu za izgradnju ograde, koja je blokirala njihove ulaze i izlaze iz kuća.

– Saznali smo da on nije morao da napravi betonsku ogradu, već je mogao da postavi običnu, žičanu. Zazidani smo, a pitanje je, da juče nije došla građevinska inspekcija koja je zaustavila gradnju, dokle bi u visinu išao. Ne možemo da izađemo iz dvorišta, niti automobile da isparkiramo – pojasnila je naša sagovornica.

Donji deo Glamočke ulice, 24sedam/Lj. S.

Bojana ističe da su svi stanari Glamočke ulice ugroženi, a ponajviše stariji ljudi, koji jedva hodaju, je,r kako kaže, sada moraju da kruže do prodavnice ili autobuske stanice.

– Dobra stvar je što me je danas pozvao predsednik opštine Zvezdara i rekao da će deo “ograde” ispred moje kuće biti uklonjen. Videćemo kada – zaključila je naša sagovornica.

“Za 80 godina ovo nisam doživeo”

Prema rečima protojereja-stavrofora Ratka Nikolića, koji živi u donjem delu Glamočke ulice, on ovo za svojih 80 godina, i s četiri bajpasa, nije doživeo.

– Ne znamo kako se ovo dogodilo, ni komšije, ni ja. Čovek je došao i počeo da gradi. Samo je rekao da će zatvoriti ulicu. Pitao sam ga da li može barem da mi otvori donji deo ulice, jer sam ja sveštenik i moram da idem u crkvu svaki dan. Vidite, za svojih 80 godina, i s četiri bajpasa, nisam ovo doživeo. Neka im je Bog u pomoći – kazao je protojerej-stavrofor Nikolić.

Podsetimo, građevinska inspekcija je danas izašla na teren i zatvorila gradilište.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike