Prekrečen grafit Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici! Rano jutros farba uklonjena, mural čuvaju trojica mladića (FOTO)

09.12.2021

07:28

1

Autor: 24sedam

U skladu sa Odlukom o komunalnom redu naloženo stanarima stambenih zajednica u Njegoševoj broj 38 i 38b da uklone grafit

Prekrečen grafit Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici! Rano jutros farba uklonjena, mural čuvaju trojica mladića (FOTO)
murali_draza_zivojin_17112021_0009 - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Bela farba kojom je prekrečen mural Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici u Beogradu, uklonjen je jutros od strane grupe mladića.

Reporter 24sedam je u toj ulici, prekoputa murala zatekao trojicu mladića koji, kako su rekli, čuvaju pomenuti mural.

Prethodno je Gradska opština Vračar zvanično saopštila da je grafit prekrečen.

Grafit sa fasade zgrade u Negoševoj 38 i 38b uklonjen je danas.Odeljenje za inspekcijske poslove Gradske opštine Vračar podseća da je rešenje za uklanjanje slikovnog grafita sa prednjeg dela zajedničke fasade ovog objekta doneto još 20. septembra.

 

Kako se navodi u saopštenju, tako je u skladu sa Odlukom o komunalnom redu naloženo stanarima stambenih zajednica u Njegoševoj broj 38 i 38b da uklone grafit.

 

Postupak je sproveden, kaže se u saopštenju, i na osnovu prijava novinara Antonele Rihe, Naima Lea Beširija iz Institut za evropske poslove, Tamare Tripić iz Mreže za demokratski dijalog.

- S obzirom da do današnjeg dana nije postupljeno po navedenom Rešenju, a imajući u vidu da su u međuvremenu u istom predmetu podnete prijave novinara Antonele Rihe, Naima Leo Beširija (Institut za evropske poslove), Tamare Tripić (Mreža za demokratski dijalog), kao i da su stanari stambene zgrade na kojoj se nalazi grafit tražili pomoć u njegovom uklanjanju, nadležni organi preduzeli su mere u cilju izvršenja predmetnog Pešenja - navodi se u saopštenju.

Stanari stambene zgrade na kojoj se nalazi grafit tražili su pomoć u njegovom uklanjanju, pa su u uklanjanju grafita preduzeli mere na njegovom uklanjanju, stoji u saopštenju.

Inače, nakon što je mural osvanuo na zidu ove zgrade bilo je više incidenata. Morala je i policija da reaguje. Organizovani su skupovi koji su imali za cilj da uklone sliku nekadašnjeg komandanta VRS sa zida zgrade.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike