Zbog najavljenih blokada, komunalne službe u pripravnosti

04.12.2021

11:15

0

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je naveo da je na ulicama i 109 vozila JKP "Gradska čistoća", sa više od 300 radnika koji odnose smeće

Zbog najavljenih blokada, komunalne službe u pripravnosti
gazela blokada sava centar 2711 2021 foto sivacki 26 - Copyright Foto: 24sedam / Goran Sivački

Zbog najavljenih blokada u Beogradu sve komunalne službe su u pripravnosti kako bi se pružila maksimalna usluga Beograđanima, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je za Tanjug rekao da se Grad Beograd pripremio za najavljene blokade iako komunalne službe neće moći da funkcionišu punim kapacitetom, dodajući da se na ulicama Beograda trenutno nalazi 1.098 vozila javnog prevoza.

- Od toga je na ulicama 876 autobusa, a u jutarnjem i popodnevnom spicu imaćemo ukupno 1.138 vozila - rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je naveo da je na ulicama i 109 vozila JKP "Gradska čistoća", sa više od 300 radnika koji odnose smeće.

Naveo je i da trenutno u JKP "Beogradske elektrane" dežura 25 ekipa, kao i 20 ekipa u JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", te da su u pripravnosti za rešavanje problema građana.

Vesić je pozvao sve građane Beograda da komunalne probleme prijave na brojeve telefona 0800 110011 i 011 3090007 i uputio izvinjenje svim građanima što komunalne službe neće moći da funkcionišu punim kapacitetom zbog najavljenog zastoja.

- Kad nam građani budu prijavili da postoje određeni komunalni problemi mi ćemo pokušati da organizujemo naše službe da zaobilazeći blokade dođu i rešavaju te probleme i na taj način ćemo se truditi da pružimo maksimalnu uslugu - kazao je Vesić.

Apelovao je na građane da danas izbegavaju mesta na kojima su najavljene blokade kako ne bi doveli sebe u situaciju da više sati čekaju, te da ukoliko se nađu u koloni, kako kaže, ne nasedaju na provokacije i ne ulaze u incidente.

- Neka izbegavaju mesta na kojima su najavljene blokade kako ne bi doveli sebe u situaciju čekaju u koloni jer je neko bahat i misli da može da radi šta hoće, jer oni koji blokiraju puteve žele incidente - kazao je on.

Dodao je i da svako ima pravo na svoje političko mišljenje i da izrazi protest, ali tako se, kaže, time ne ugrožavaju prava drugih ljudi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike