Traga se za dve nestale osobe nakon požara u Obrenovcu!

02.12.2021

21:37

0

Apelovao je na građane da ne prilaze prostoru gde je izbio požar i da prozore i dalje drže zatvorene dok se intervencija ne završi

Traga se za dve nestale osobe nakon požara u Obrenovcu!
24sedam

U požaru koji se dogodio danas u Obrenovcu još uvek traje dogašivanje, a za sada se traga za dve nestale osobe.

Ovu informaciju potvrdio je gradonačelnik Obrenovca Miroslav Čučković, koji kaže da će prema trenutnim predviđanjima komandanta vatrogasne jedinice dogašivanje požara trajati do sutra u podne, i da su podnete prijave za dve nestale osobe. Prema njegovim rečima, jedna nestala osoba je radnica objekta a druga je bila u kupovini.

- Požar nije kompletno ugašen i još uvek traje gašenje. Nije se još uvek ušlo u objekat zato što je od drveta i na dva sprata i vatrogasci za sada gase iz vazduha jer ne smeju da stanu na taj drugi nivo jer bi mogli da propadnu. Za sada su zvanično podnete dve zvanične prijave, tako da se traga za dve ženske osobe. Za jednu osobu porodica je rekla da je bila u kupovini u to vreme a druga nestala osoba je bila radnica u centru - rekao je Čučković.

On je napomenuo da se trenutno vodi računa da ne bi došlo do ugrožavanja okolnih objekata, vrtića, osnovne škole, gimnazije i drugih. Naveo je da požar nije zahvatio nijednu okolnu zgradu osim jednog ćoška u potkrovlju koji je, kako je istakao, saniran.

Gradonačelnik je rekao da je na terenu trenutno više od 50 pripadnika vatrogasne jedinice Beograd, 22 vozila "Gradske čistoće" i "Zelenila" koja su pretekli u pomoć...

"Svi su na terenu i radićemo dok se na završi posao", rekao je Čučković.

Apelovao je na građane da ne prilaze prostoru gde je izbio požar i da prozore i dalje drže zatvorene dok se intervencija ne završi.

Iako je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, danas rekao da se prema prvim informacijama, još uvek ne zna gde su dve Kineskinje iz tržnog centra, gradonačelnik Čučković kaže da kineski radnici nisu prijavili nikog da je nestao, kao ni frizerski salon i kafić u tržnom centru.

Međutim, vatrogasci su posle višesatne borbe uspeli da lokalizuju požar koji je izbio u tržnom centru u Obrenovcu, a jedna žena, radnica robne kuće, vodi se kao nestala. Kako prenose povređenih nema, ali je nekoliko osoba zatražilo pomoć zato što su se nagutali dima.

Podsetimo da je današnji požar izbio oko 10 i 40 u centru grada, u Ulici Miloša Obrenovića. U vatri je izgorelo više objekata koji su se nalazili u tržnom centru – kafić, frizerski salon, parfimerija i prodavnica kineske robe.

Požar je izbio oko 10.40 u centru grada, u Ulici Miloša Obrenovića. Izgorelo je više objekata koji su se nalazili u tržnom centru – kafić, frizerski salon, parfimerija i prodavnica kineske robe.

Zapaljeni objekat prostire se na 1.600 kvadrata, na dva nivoa, a napravljen je kompletno od drveta. U toj zgradi nekada je bila prodavnica firme "Jugodrvo".

Nad centrom Obrenovca i dalje se vije gust dim. Isključena je struja na obližnjoj trafostanici, pa su vatrogasci morali da donesu reflektore kako bi olakšali dogašivanje požara.

- Mi smo u ovom kvartu isključili struju, grejanje i sve ono što bi moglo dodatno da ugrozi stanovništvo dok se apsolutno sve ne bude završilo i dok sve ne bude bilo potpuno bezbedno rekao je Čučković.

Bonus video

instagram

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic