"Preti opasnost od novih eksplozija!" Komandant vatrogasne brigade o požaru u Obrenovcu (VIDEO)

02.12.2021

13:44

0

Na lice mesta su odmah upućene adekvatne snage, a u ovom trenutku one broje 25 vozila i 55 vatrogasaca - rekao je on

"Preti opasnost od novih eksplozija!" Komandant vatrogasne brigade o požaru u Obrenovcu (VIDEO)
Copyright Foto: Printscreen/YouTube/MUP

Požar koji je izbio u Obrenovcu, u kineskoj robnoj kući pretio je da se prenese na dva stambena objekta i više privatnih kuća. Ne možemo da garantujemo da neće biti naknadnih eksplozija. To ćemo znati tek kad vatrogasci-spasioci uđu unutra - izjavio je za medije komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović.

Kako je dalje objasnio, Komandno-operativni centar brigade Beograd primio je u 10 časova i 40 minuta dojavu da je došlo do požara u tržnom centru.

- Na lice mesta su odmah upućene adekvatne snage, a u ovom trenutku one broje 25 vozila i 55 vatrogasaca. Naše službe su stigle u roku od dva minuta i zatekle su požar u razbuktanoj fazi na kompletnoj površini tržnog centra - rekao je Majstorović.

On je napomenuo da je u ovom trenutku situacija stabilna, ali da požar još nije lokalizovan.

- Lokalizacija požara će biti proglašena u trenutku kada budemo bili sigurni da neće doći do prenosa na ostale objekte - istakao je Majstorović.

Na pitanje da li postoji opasnost od eksplozija, komandant Majstorović je objasnio da u to ne mogu biti sigurni dok vatrogasci ne uđu unutar robne kuće.

-  U ovim prostorima uvek postoji potencijalna opasnost jer mi ne znamo šta je uzrok i šta se unutra koristi. Dok vatrogasci-spasioci ne uđu fizički u prostor, ne možemo biti potpuno sigurni  - rekao je Majstorović.

Radojičić izrazio zabrinutost

U Obrenovcu je i gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, koji je najpre izrazio zabrinutost za sve što se tamo dogodilo.

- Još jednom apelujem na sve sugrađane da vode računa u zimskim mesecima, kada je povećan rizik da nam se ovakve stvari dešavaju. Ove stvari nam se jednostavno ne smeju dešavati - rekao je Radojičić.

On je istakao dobru saradnju Grada Beograda i vatrogasnih službi i dodao da ne zna da li postoji neka žrtva u ovom požaru.

- Iskreno se nadam da nemamo žrtava i vrlo sam zabrinut zbog toga dok ne budemo sigurni. Važno je da je šest ljudi došlo do Hitne pomoći i po mojim informacijama nemaju povrede teže prirode. Verujem da će ovakvim posvećenim radom požar biti stavljen pod kontrolu - zaključio je Radojičić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike