Izađi i glasaj! Građani do srede mogu da daju predlog o projektima grada Beograda

02.12.2021

10:15

0

Do juče smo dobili više od pet hiljada predloga građana o tome šta žele da uradimo sa ovim budžetom - kaže zamanik gradonačelnika

Izađi i glasaj! Građani do srede mogu da daju predlog o projektima grada Beograda
panorama Beograda - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić pozvao je sve Beograđanke i Beograđane da daju svoje predloge o tome šta treba da se finansira iz budžeta Grada Beograda i podsetio da javna rasprava traje do srede, 8. decembra. 

On je za TV Pink naglasio da je budžet za 2022. godinu rekordan i da iznosi jednu milijardu i 360 miliona evra, odnosno više od 150 milijardi dinara. 

- Pozivam sve građane da iskoriste priliku da glasaju i daju svoje predloge. Do juče smo dobili više od pet hiljada predloga građana o tome šta žele da uradimo sa ovim budžetom. Od 8. do 15. decembra razmotrićemo njihove predloge, kako bismo oko 20. decembra usvojili budžet - rekao je Vesić.

On je podsetio da je Grad prošle godine dobio mnogo dobrih predloga od građana i da je mnogo toga i realizovano, kao što je na primer rekonstrukcija Omladinskog pozorišta "Dadov". 

- Na ovaj način nastavljamo i ove godine. Pozivamo građane da učestvuju u kreiranju budžeta, jer oni imaju pravo da ukažu na to gde da se njihove pare troše. Tako zajednički naš Beograd činimo boljim mestom za život - zaključio je Vesić. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike