Vesić: Rebalansom budžeta omogućili smo sredstva za infrastrukturne projekte

27.10.2021

17:47

0

Zamenik gradonačelnika je istakao da je posebno ponosan na osnivanje Fondacije za decu i mlade Beograda

Vesić: Rebalansom budžeta omogućili smo sredstva za infrastrukturne projekte
Tan2021-10-10_133515678_4 - Copyright Tanjug/Predrag Mitić

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, podsetivši da je Skupština grada usvojila rebalans budžeta koji iznosi više od 1,2 milijarde evra, istakao je danas da je to rekordan budžet u istoriji Beograda.

Grad do kraja godine treba da vrati 271 milion evra kredita, ukazao je Vesić.

- To je znatno povoljnija situacija nego pre osam godina, kada je Grad dugovao oko 1,2 milijarde evra, a budžet mu je bio 565 miliona evra. Finansijski dobro stojimo što nam omogućava ulaganja u značajne infrastrukturne projekte - rekao je Vesić za RTS.

Rebalans je, prema njegovim rečima, bio neophodan da bi se obezbedio novac za nasipanje Makiškog polja s kojim počinje izgradnja metroa u Beogradu.

- Takođe da bi se uradili kolektori na Makiškom polju, za pristupne saobraćajnice, za fabriku vakcina u Zemunu kao i za nastavak izgradnje nove autobuske i železničke stanice u Bloku 42 - naveo je Vesić.

On je ponovio da je Grad obezbedio sredstva za sve pomenute infrastrukturne projekte i da se novac ne uzima iz kredita.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Vesić je istakao da je posebno ponosan na osnivanje Fondacije za decu i mlade Beograda i podsetio da je razlog osnivanja izjava majke iz Obrenovca čije su ćerke poginule, da su živele i umrle gladne.

Naglasio je da je svojom pokretnom kancelarijom posetio porodicu samohrane majke sa petoro dece u Progaru koja nije tražila nikakvu pomoć već posao i ona je ove nedelje počela da radi kao gerontodomaćica u Surčinu.

- To će biti posao ove fondacije, da te porodice dobiju dodatnu pomoć. Biće objavljivan konkurs koji će stalno biti otvoren, te porodice će moći da se javljaju, a odluku će donositi ugledne ličnosti iz društva i tako pokazujemo da fondacija ima kredibilitet -zaključio je Vesić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: L. Đ. T.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike