Potresan govor Despotovog tate: Vukao je naše dete, vukao i samleo

24.11.2021

17:44

0

"Na prvom ročištu, koje je eto održano tek posle nepunih godinu dana, na pitanje sudije kako se izjašnjava, znate šta je rekao? "Pa eto, desilo se""

Potresan govor Despotovog tate: Vukao je naše dete, vukao i samleo
viber_image_2021-11-24_18-15-38-240 - Copyright 24sedam

Pre tačno godinu dana Despot Mrđić (4) stradao je u Prvomajskoj ulici u Zemunu, kada je pokušavao da izađe iz autobusa. Godinu dana kasnije, roditelji Verica i Vukašin, porodica i sugrađani, okupili su se na mestu tragedije i mirnim protestom zatvorili ulicu.

Nakon održanog minuta ćutanja za dečaka, kada su u vazduh odletela i četiri bela balona, otac Vukašin je održao potresan govor.

- Vozač autobusa GSP-a je na ovom mestu, ubio našeg sina jedinca, Despota Mrđića. Čovek, ako se može uopšte tako nazvati, koji ga je na ovom mestu, ovde ubio, juče, na prvom ročištu, koje je eto održano tek posle nepunih godinu dana, na pitanje sudije kako se izjašnjava, znate šta je rekao? "Pa eto, desilo se". Sada vi nama recite, koliko čovek treba da ima razumevanja, strpljenja, živaca na kraju krajeva da sve to tako mirno trpi? Verica i ja smo videli najgore u životu i uradili ono najgore. Videli smo izobličeno telo našeg sina jedinca. To njegovo uništeno, najlepše na svetu ceLom, čak i takvo, je delo vozača GSP-a koji ga je ubio - kazao je Vukašin, te nastavio obraćanje pred vidno potresenim građanima.

- Nama apsolutno ne predstavlja problem da bio šta uradimo, niti na bilo koji način da se borimo. Do sada smo se ovde svakog 24. u mesecu okupljali, zapalimo sveću i to je to. Nismo hteli da uznemiravamo nikoga, da remetimo život nikome, ali sada je dosta. Sada je stavrno dosta. Danas smo zatvorili Prvomajsku, na ovom mestu, gde je opet ponavljam, vozač GSP-a ubio našeg sina. I otišao. Nije se okrenuo. Ljudi koji su izašli iz autobusa su mu mahali, vikali da stane. On nije. Vukao je naše dete, ovde. Vukao ga i samleo. I onda vas pitam koliko je dosta i koliko treba vremena da prođe da monstrum koji je ubio Despota, ne bude osuđen? Na maksimalno, jadnih osam godina. Vraćen je na posao, nema bilo koji vid sankcija u svom životu - istakao je Vukašin Mrđić.

Podsetimo, vozač je u pritvoru bio nekoliko dana, a onda je pušten da se brani sa slobode. Prvo ročište bilo je zakazan za 19. oktobar, ali je ono otkazano, te je juče prvi put vozač izašao na suđenje.

U trenutku stravične nesreće, Despot je bio sa bakom, koja je prva izašla iz vozila i stala da ga dočeka. Uspela je da ga uzme za ruku kako bi izašao, ali šofer je zatvorio vrata, ne reagujući na njene povike i mahanje. Mališan je ispustio bakinu ruku, pao na asfalt i autobus je zadnjim točkom prešao preko njegovog tela.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike