Prvomajska ulica je večeras najtužnija: Despota (4) nema već godinu dana, a roditelji imaju samo jedno pitanje (FOTO)

24.11.2021

17:00

0

Roditelji, porodica i prijatelji su se okupili večeras u 18 časova u Zemunu, i blokirali, na sat vremena, saobraćaj kod autobuskog stajališta "Bosanska", na mestu gde je mališan poginuo

Prvomajska ulica je večeras najtužnija: Despota (4) nema već godinu dana, a roditelji imaju samo jedno pitanje (FOTO)
viber_image_2021-11-24_18-02-54-515 - Copyright 24sedam

Pre tačno godinu dana Despot Mrđić (4) stradao je u Prvomajskoj ulici u Zemunu, kada je pokušavao da izađe iz autobusa. Tuga za mališanom ne jenjava, a roditelji, porodica i prijatelji dečaka se neprestano pitaju: Zašto je vozač GSP-a i dalje na slobodi?

Upravo, u znak protesta što ni posle godinu dana na to pitanje nisu dobili odgovor, oni su se okupili večeras u 18 časova u Prvomajskoj, i blokirali saobraćaj, na sat vremena, kod autobuskog stajališta "Bosanska", na mestu gde je život mališana prošle godine ugašen.

Pored znaka za autobusko stajalište, na kom je i natpis "Ćao, ja sam Despot. Mene nema već godinu dana. Moj ubica je na slobodi", okupljeni građani su palili sveće.

Oko stotinjak sugrađana blokiralo je Prvomajsku ulicu, na čelu sa porodicom dečaka nalaze se uplakani roditelji, ispred natpisa "Pravda za Despota" i četiri bela balona, koja simbolizuju koliko je dečak imao godina u trenutku stradanja.

Nakon minuta ćutanja za Despota, četiri bela balona, puštena su u vazduh.

Roditelji ističu da je optužnica protiv vozača podignuta tek posle nekoliko meseci od Despotove pogibije.

Vozač je u pritvoru bio nekoliko dana, a onda je pušten da se brani sa slobode. Prvo ročište bilo je zakazan za 19. oktobar, ali je ono otkazano, te je juče prvi put vozač izašao na suđenje.

Porodica je na protest donela i dečakov trotinet, na kome je prikačena poruka:

"Vozač autobusa je izjavio na suđenju: Desilo se??? Šta bi bilo da je njegovo dete u pitanju?  Šta bi bilo da je vaše? Tražimo pravdu za Despota Mrđića!!! Despot je ubijen i njegov ubica mora da odgovara po zakonu!!!"

Despotov otac Vukašin za 24sedam je istakao da će oni nastaviti da se okupljaju svakog 24og u mesecu.

- Nastavićemo da se okupljamo, ali nećemo zaustavljati saobraćaj. Baš kao što smo to radili prethodnih 12 meseci. Tražimo pravdu za Despota - poručio je kroz suze otac mališana i dodao da je sledeće ročište zakazano za 13. januar.

24sedam
 

Podsetimo, u trenutku stravične nesreće, Despot je bio sa bakom, koja je prva izašla iz vozila i stala da ga dočeka. Uspela je da ga uzme za ruku kako bi izašao, ali šofer je zatvorio vrata, ne reagujući na njene povike i mahanje. Mališan je ispustio bakinu ruku, pao na asfalt i autobus je zadnjim točkom prešao preko njegovog tela.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike