Rekonstrukcija krova u OŠ "Marko Orešković": Uloženo 17,7 miliona dinara

23.11.2021

16:47

0

Kraj radova se očekuje sredinom februara

Rekonstrukcija krova u OŠ "Marko Orešković": Uloženo 17,7 miliona dinara
6d00fd8a84c5b246faf5cafccda2dc2c_9122367533 - Copyright Beoinfo

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišao je danas radove na rekonstrukciji krova i sanaciji fasade novobeogradske Osnovne škole "Marko Orešković", ukupne vrednosti 17,7 miliona dinara, koje finansira Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu.

Radovi na rekonstrukciji krova škole počeli su sredinom novembra, a izvođač radova ima rok za završetak od 90 dana, pa se kraj radova očekuje sredinom februara sledeće godine.

- Radovi ne ometaju nastavu u školi u koju ide oko 420 učenika, što je najbitnije. Očekujem da sve bude gotovo u dogovorenom roku - rekao je Gak.

Beoinfo
 

Kako je istakao, ove godine majstori su imali posla u još tri škole na Novom Beogradu, a ukupna vrednost tih investicija iznosila je oko 33 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, ove godine sanirana su tri toaleta u Mašinsko-tehničkoj školi "Zmaj", sanirani su sportski tereni, deo fasade, mokri čvorovi u Pravno-birotehničkoj školi te je završena i treća faza rekonstrukcije Grafičke škole, pri čemu je 22 miliona dinara uloženo u zamenu keramike, podova, plafona.

- Paralelno sa tim samo za opremanje škola na Novom Beogradu ove godine izdvojeno je još više od 30 miliona dinara. Nastavljamo dalje dok sve škole ne budu imale ujednačene i kvalitetne uslove za nastavu - poručio je Gak.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike