Veće plate učiteljima u boravku: Gradski sekretar najavio bolje uslove za prosvetare

03.11.2021

10:59

0

Autor: 24sedam

Iz kase Sekretarijata za ove namene izdvaja se više od 150 miliona dinara u školskoj godini

Veće plate učiteljima u boravku: Gradski sekretar najavio bolje uslove za prosvetare
Copyright Slavko Gak Beoinfo

Učiteljima koji rade u produženom boravku u školama biće povećane plate od drugog polugodišta, najavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu, Slavko Gak.

- Grad Beograd trenutno finansira zarade za 195 nastavnika u produženom boravku u 84 škole i 101 učitelja za prvi i drugi razred u 60 škola - izjavio je Gak za "Večernje Novosti" i dodao da se iz kase Sekretarijata za ove namene izdvaja više od 150 miliona dinara u školskoj godini.

Pixabay
 

Kako je rekao za razliku od prošle godine, kada je na platnom spisku bilo 285 nastavnika, taj broj sada je povećan na 296.

Grad finansira plate učitelja i učiteljica koji rade u produženom boravku za treći i četvrti razred, a delom i za prvi i drugi. Ovo će biti drugo povećanje zarada za ovu grupu prosvetara. Na predlog Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu, pre dve godine dupliran je iznos dnevnice koja je sa 833 dinara podignuta na trenutnih 1.666 dinara.

- Nedavno sam imao sastanak sa njima i mogu da najavim još jedno povećanje plata učiteljima u boravku od drugog polugodišta. To sam inicirao za deo koji finansira Grad jer zaista smatram da je to opravdano, neophodno i potrebno - istakao je Gak.

On je dodao da nakon vrtića, najmlađi još uvek ne mogu da ostaju sami kod kuće i u tom periodu omugućavanje produženog boravka u školama je od ogromnog značaja.

- Zaista imamo razumevanja za to i želimo da učiteljima u boravku poboljšamo uslove rada, jer su veoma važan deo procesa obrazovanja - zaključio je Gak.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike