Na tom mestu prošle godine poginuo je Pavle (17): Razdelno ostrvo na Petlovom brdu sačuvaće mnoge živote

21.11.2021

16:40

0

Kako je dodao otac tinejdžera, Saša Stanković, na taj način žrtva njegovog deteta neće biti uzaludna jer će time biti zaštićeni svi učesnici u saobraćaju na toj lokaciji

Na tom mestu prošle godine poginuo je Pavle (17): Razdelno ostrvo na Petlovom brdu sačuvaće mnoge živote
Tan2021-11-21_14417388_7 - Copyright TANJUG/ Sava Radovanović

Izgradnjom razdelnog ostrva na pešačkom prelazu u Ulici Georgija Ostrogorskog na Petlovom brdu dodatno je povećana bezbednost učesnika u saobraćaju na toj lokaciji, gde je prošle godine poginuo tinejdžer Pavle Stanković.

Razdelno ostrvo izgrađeno je nakon inicijative njegovog oca, Saše Stankovića koji se za pomoć obratio Agenciji za bezbednost saobraćaja.

- Ostalo je, kako je i dogovoreno sa Agencijom za bezbednost saobraćaja i gradskim Sekretarijatom za saobraćaj da se uradi platforma na ovom pešačkom prelazu, da se podigne ležeći policajac celom širinom pešačkog prelaza i da se postave solarni merači brzine. Dobili smo obećanje da će to biti završeno u najkraćem mogućem roku - rekao je Stanković.

Kako je dodao, na taj način žrtva njegovog deteta neće biti uzaludna jer će time biti zaštićeni svi učesnici u saobraćaju na toj lokaciji.

Direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Duško Pešić rekao je da je zbog bahatog i nasilničkog ponašanja porodica Stanković ostala bez sina.

- Kada je Saša svratio kod nas u Agenciju i ukazao nam na problem, mi smo kod Grada Beograda inicirali da ovo mesto dodatno obezbedimo jer ovo nije prvi slučaj da je neko stradao na ovom mestu. Uradili smo projekat gde nam je ideja bila da sprečimo preticanja u visini pešačkog prelaza i da izgradnjom razdelnog ostrva bukvalno zabranimo ta preticanja - pojasnio je Pešić.

Istakao je da je razdelno ostrvo izgrađeno za oko dva meseca, a da će u narednih nekoliko dana biti postavljena i platforma čime će, istakao je, to mesto potpuno biti bezbedno.

TANJUG/ Sava Radovanović
 

- Žao mi je što ovakvo rešenje nismo uradili pre mnogo godina jer bi sigurno na taj način zaštitili i sačuvali Pavlov život - rekao je Pešić.

On je zahvalio gradskom Sekretarijatu za saobraćaj na podršci i tome što su to rešenje sproveli u delo.

- Postoji još nekoliko ovakvih mesta u Beogradu i plan nam je da u narednom periodu zajedno sa Gradom Beogradom i Sekretarijatom za saobraćaj rešimo probleme na tim mestima, na kojima su stradali ljudi - rekao je Pešić.

Stanković i Pešić su pešački prelaz u Ulici Georgija Ostrogorskog obišli nakon programa na Trgu Republike kojim je obeležen Svetski dana sećanja na zrtve saobraćajnih nezgoda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike