Vesić se oprostio od Njegove svetosti: Patrijarh Irinej - najveći neimar, čuvar Crkve i sveg srpskog naroda

20.11.2020

09:05 >> 13:31

0

Zamenik gradonačelnika je dodao da će srpski patrijarh živeti kroz Hram Svetog Save

Vesić se oprostio od Njegove svetosti: Patrijarh Irinej - najveći neimar, čuvar Crkve i sveg srpskog naroda
Copyright Facebook/Goran Vesić

Povodom smrti patrijarha Irineja oglasio se i zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji se na svom Fejsbuk profilu oprostio od Njegove svetosti.

– Danas nas je napustio naš patrijarh Irinej. Čovek blage naravi i blagorodnog dela. Bio je najveći neimar, graditelj, čuvar Crkve i sveg srpskog naroda. Sve je to radio u tišini, predano, vredno, znajući da je jedini sudija Bog i njegov srpski narod. Završetak Hrama Svetog Save bilo je njegovo životno delo u koje je utkao sebe i tako otišao u večnost – napisao je on.

Dodao je da će patrijarh živeti kroz Hram Svetog Save i da ćemo svaki put kada pogledamo u divne svodove i mozaike Hrama, u lik Hrista i Bogorodice, ugledati blago lice patrijarha Irineja.

– Istorija će pokazati koliko je Njegova svetost patrijarh Irinej uradio za Srpsku crkvu, Srbiju, srpski narod, našu kulturu, duhovnost i naše Kosovo. Bio je jedan i jedinstven. Čast mi je što sam ga poznavao i što sam bio njegov savremenik. Vaša svetosti, Vi ste me učili šta je sabornost, vera, ljubav i praštanje, svaki trenutak proveden uz Vas bio je prilika da postanemo mudriji i bolji ljudi. Neka Vas Gospod i anđeli čuvaju u carstvu nebeskom – zaključio je on.

Pročitajte još: Najtužnija zvona Hrama Svetoga Save: Vernici pale sveće za oproštaj od patrijarha Irineja (FOTO)

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike