Velike pobede "malih" ljudi: Kako se jedna sugrađanka iz Jajinaca izborila da dobije prilaznu rampu

19.11.2021

11:30

0

Autor: 24sedam

Vesić je naveo da se ta sugrađanka dva puta javljala Studiju B sa molbom da joj se pomogne i reši problem

Velike pobede "malih" ljudi: Kako se jedna sugrađanka iz Jajinaca izborila da dobije prilaznu rampu
wheelchair-gd3b44a2aa_1280 - Copyright Pixabay

Nakon molbe sugrađanke Konstance Gajger Ðorđević iz Jajinaca, koja kao osoba sa invaliditetom zbog nedostatka rampe nije mogla da uđe ili izađe iz zgrade u kojoj živi, počeli su radovi na izgradnji rampe i vrlo brzo će joj biti omogućeno nesmetano kretanje, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

- Ovo je za gospođu Konstancu život i ona sada može normalno da živi. Oko deset odsto naših sugrađana ima neku vrstu invaliditeta. Zrelost jednog društva ogleda se u tome kako pristupa osobama sa posebnim potrebama i naša je obaveza da im omogućimo normalan život - rekao je Vesić.

24sedam/ J. V.
 

Vesić je naveo da se ta sugrađanka dva puta javljala Studiju B sa molbom da joj se pomogne i reši problem.

Zajedničkim radom Grada i Opštine Voždovac prevaziđeni su imovinsko-pravni problemi i izgradnja rampe je počela, rekao je Vesić gostujući na Studiju B, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Vesić je istakao da je u poslednjih godina u Beogradu izgrađeno između 300 i 400 rampi za osobe sa invaliditetom.

- U ''Gradskom stambenom'' imamo program i odvojen novac za to i mislim da u ovom trenutku nijedan zahtev nije na čekanju. Pozivam osobe sa invaliditetom da ukoliko imaju problem sa prilazom prijave tom preduzeću i mi ćemo taj problem rešiti o trošku Grada - rekao je Vesić.

On je dodao da će u Jajincima za oko godinu dana početi izgradnja kanalizacione mreže, kao i da su u toku pripreme za otvaranje uslužnog centra.

U saopštenju piše da je Konstanca Gajger Ðorđević rekla da joj izgradnja rampe koja je u toku mnogo znači, jer je jako teško živeti u situaciji kada osoba ne može samostalno da pristupi svom domu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike