Pokretna kancelarija i danas na terenu: Vesić sa građanima Stublina i Trstenice o problemima

14.11.2021

16:08

0

Zamenik gradonačelnika je istakao da je cilj njegove Pokretne kancelarije da čuje probleme građana svih beogradskih opština i mesnih zajednica

Pokretna kancelarija i danas na terenu: Vesić sa građanima Stublina i Trstenice o problemima
Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić posetio je danas građane Sublina i Trstenice kod Obrenovca u svojoj pokretnoj kancelariji, a sa kojima je razgovarao o problemima na lokalu, od onih krupnih koji se tiču vodovoda, kanalizacije i puteva, pa do manjih kao što su nabavka opreme za kulturno-umetnička društva.

Vesić je kazao da je cilj njegove Pokretne kancelarije da čuje probleme građana svih beogradskih opština i mesnih zajednica, dodajući da za neke najvažnije već zna, ali da su podjednako važni i oni koje administracija ne poznaje.

- Moja Pokretna kancelarija opet je u Obrenovcu, danas sam razgovarao sa građanima naselja Stubline i Trstenica. Ono što je za mene važno jeste da sa mojim saradnicima čujem šta ljudi misle i kakav problem imaju - rekao je Vesić.

Govoreći o mestu Stubline, Vesić je rekao da je u tom mestu mnogo toga urađeno, kao što su vodovod, fasada na školi, centralno grejanje za seoski kulturni dom, asfaltiran je put za Jadrane, urađeno oko kilometar nekategorisanih puteva.

Dodaje da uvek ima i drugih problema, a da su neke od njih građani izneli danas, kao što su rešavanje ulaza u vrtić "Zvončica", postavljanje semafora u centru sela, uređenje puta u Dubravi, uređenje atarskih puteva, jači MTS signal, postavljanje pleksiglasa na pijaci, kupovina opanaka za kulturno-umetnička društva.

Beoinfo
 

- Oba KUD-a u mestu Stubline dobiće donaciju po 1.500 evra za nabavku opanaka za decu i za druge potrebe - rekao je Vesić.

Govoreći o mestu Trstenica, Vesić je kazao da su u tom mestu problemi veći, jer još uvek nemaju vodovod.

Dodao je da je u toku tender u Direkciji za građevinsko zemljište za dobijanje izvođača za izgradnju vodovoda u Trstenici, a da će radovi početi iduće godine.

Beoinfo
 

- To je veoma važno i izgradnjom vodovoda u tom mestu do kraja sledeće godine svaka kuća na teritoriji Obrenovca imaće vodu - istakao je Vesić.

Kaže da je u Trstenici urađeno centralno grejanje za školu, put od Trstenice do Grabovca, a da je ostalo da se uradi centralni put do trafoa, kao i nekategorisani put za Jevtiće.

- I što se Trstenice tiče, mislim da imamo dobar plan šta možemo da uradimo za ljude kako bi od tog, ali i ostalih mesta napravili dobro mesto za život - kaže Vesić.

"Niko iz Grada nije dolazio ovoliko puta"

Zamenik gradonačelnika rekao je da je građane ova dva mesta obavestio i o projektu "Čista Srbija" u koji je uključena i opština Obrenovac, a koji podrazumeva da ova opština bude pokrivena kanalizacionom mrežom i postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda.

Beoinfo
 

Predsednik Mesne zajednice Stubline Petar Petrović izrazio je zadovoljstvo što je Pokretna kancelarija Gorana Vesića u tom mestu i što će građani moći da iznesu sve svoje probleme.

- Od kada sam u politici, mislim da niko iz Grada nije dolazio ovoliko puta i posvećivao se problemima građana, a to je dokaz da za Vesića Beograd nije samo krug dvojke ili centralni delovi, nego su to i prigradske opštine i mesne zajednice - rekao je Petrović.
Istakao je da je danas mnogo toga dogovoreno po pitanju infrastrukture, dodajući da će u narednom periodu biti urađeno mnogo puteva, da će Obrenovac biti deo projekta "Čista Srbija" i da će time dobiti kanalizaciju, da će sledeće godine biti završena vodovodna mreža...

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo