Vesićeva pokretna kancelarija u Rakovici: Resničko jezero može biti nova Ada Ciganlija

06.11.2021

12:36

0

Zamenik gradonačelnika je tom prilikom istakao da je Resnik naselje u kome je dosta toga urađeno

Vesićeva pokretna kancelarija u Rakovici: Resničko jezero može biti nova Ada Ciganlija
987aedc34fc0ec25eb372d3aa8e5c176_8813147894 - Copyright Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić danas je u okviru akcije "Beograd pobeđuje" svojom pokretnom kancelarijom obišao naselje Resnik na teritoriji opštine Rakovica, gde je sa stanovnicima ovog dela grada razgovarao o problemima koje imaju i mogućnostima njihovog rešavanja.

Vesić je ovom prilikom istakao da je Resnik naselje u kome je dosta toga urađeno.

Beoinfo
 

- Pre svega urađeno je preko 50 ulica koje su asfaltirane, uređeno je nekoliko staza i stepeništa, obnovljen je park u Ulici Aleksandra Vojnovića, sportski tereni u Ljubiše Jelenkovića. Uradili smo prvu i drugu fazu kanalizacije u ulici Ljubiše Jelenkovića, a na proleće ćemo krenuti i sa trećemo fazom. Linija 506 je takođe pojačana, a promenjena je trasa linije 504 i uređena produžena linija 94. Treba mnogo stvari da se uradi i zato smo danas ovde - rekao je Vesić.

Beoinfo
 

On je podsetio da je osnovni problem ovoga naselja izgradnja vodovoda i kanalizacije.

- Ovde ima dosta neuslovne kanalizacije i Direkcija za građevinsko zemljište i JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" dobili su nalog da urade kompletne projekte za definitivno rešavanje problema kanalizacije i vodovoda na teritoriji Resnika - rekao je Vesić.

Beoinfo
 

On je istakao da su razgovarali i o tome da se nastavi druga faza uređenja Resničkog jezera.

- Prva faza je plaćena od strane ministarstva i čekamo da dobijemo sredstva sledeće godine kako bismo nastavili drugu fazu. Ovo će biti turistička atrakcija u Resniku i može da postane nova Ada Ciganlija. Pričali smo i o tome da se postavi lift ispod prolaza koje rade Železnice Srbije. Razgovorali smo i tome da se urade vodotokovi na teritoriji Resnika, a pre svega Sikiljevačkog potoka. Pričali smo i o tome da bude rešena Ulica 13. oktobra i raspisan je tender za rekonstrukciju vodovodne mreže. Tokom naredne godine radićemo opštinski uslužni centar ovde. Trenutno se rade opštinski uslužni centar na Labudovom i Petlovom brdu. Naša nova politika je da se trudimo da u naseljima koji imaju veći broj stanovika napravimo ovakav centar koji će da ima sve opštinske i gradske šaltere, a i mnoge republičke - objasnio je Vesić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike