Građani alarmirali javnost o pukotini na nasipu u bloku 45; "Srbijavode": Reč je o objektu za odbranu od poplava

22.11.2020

13:16 >> 16:15

0

Iz ovog preduzeća navode da je o slučaju odmah obavešten šef gradske vodne inspekcije

Građani alarmirali javnost o pukotini na nasipu u bloku 45; "Srbijavode": Reč je o objektu za odbranu od poplava
Copyright Twitter/Savski nasip

Neformalna grupa građana “Savski nasip” dobila je zvanični odgovor iz JVP “Srbijavode” povodom pukotine na nasipu u bloku 45 o kom su prethodno alarmirali javnost, a u kojem piše da je njihov inženjer prilikom obilaska konstatovao da je u pitanju objekat za odbranu od poplava.

Naime, prošle nedelje članovi “Savskog nasipa” su objavili da je na sredini Bloka 45, u Novom Beogradu, vidljiva velika pukotina “celom visinom rečnog nasipa”.

– Dobili smo odgovor od Srbijavoda povodom pukotina na nasipu. Izgleda da su svesni opasnosti, ali čekamo dalje postupanje nadležnih organa – napisali su iz ove grupe građana.

“Srbijavode” je u svom saopštenju navela da je njihov inženjer obišao spornu lokaciju na kraju šetališta, u blizini splava “Andrea Mia”, koji je konstatovao da u pitanju jeste objekat za odbranu od poplava.

– Tokom obilaska terena utvrđeno je da se u blizini izvode radovi na postavljanju gasovoda, ali ti radovi ne utiču na ovo oštećenje, da se oštećenje nalazi na branjenoj strani nasipa i da postoji nekoliko ulegnuća, koja su jasno uočljiva (jedan na nasipu, na samom početku kosine i četiri na kosini), da se u blizini nalazi šaht u pravcu ulegnuća, te postoji mogućnost da je provučena vodovodna instalacija, da sa druge strane pešačke staze se, takođe, nalazi šaht koji opravdava prethodne tvrdnje da tu postoji vodovodna instalacija – navodi se u dopisu “Srbijavoda”.

Pročitajte još: Novobeograđani ljuti zbog isečenog stabla lipe; “Zelenilo”: Bilo je potpuno suvo i nebezbedno

Iz preduzeća dodaju da je o slučaju odmah obavešten šef gradske vodne inspekcije, kao i da je prijava iste sadržine prosleđena i elektronskom poštom.

– Kao odgovor na našu prijavu dobili smo odgovor da će predstavnici gradske vodne inspekcije izaći na teren u što kraćem roku, te da ćemo dalja obaveštenja dobiti nakon toga – zaključili su u saopštenju “Srbijavode”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike