Radojičić o merama u Beogradu: Više vozila, komunalni milicajci kontrolišu da li se nose maske

23.11.2020

11:35 >> 16:07

0

Autor: V. S. P.

Maksimalan broj vozila na ulicama 1.641, a 15 patrola Komunalne milicije obilaziće stajališta i ulaziti u autobuse da bi proveravale da li se mere poštuju -

Radojičić o merama u Beogradu: Više vozila, komunalni milicajci kontrolišu da li se nose maske
Copyright Gradonačelnik Beograda, Zoran Radojičić, ATA Images/Antonio Ahel

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je, posle sednice gradskog Kriznog štaba, da je usvojena odluka o ograničavanju radnog vremena kafića, restorana, prodavnica i tržnih centara do 18 sati.

On je podsetio i da će zbog tog skraćenja, u periodu od 17 do 20 sati, u Beogradu biti pojačan gradski prevoz sa dodatnih 236 vozila, a da će posle tog vremena njihov broj biti znatno redukovan.

– Ukupno će, sa tih 236 autobusa, na ulicama biti maksimalan broj vozila, 1.641, kako bismo olakšali sugrađanima povratak s posla. Komunalna milicija – 15 patrola, obavljaće svoje redovne poslove, ali će i povremeno obilaziti stajališta i kontrolisati da li se u autobusima nose maske. Na vozilima će biti vidno istaknuto obaveštenje o poželjnom maksimalnom broju putnika – precizirao je Radojičić u izjavi za RTS, uz napomenu da će dezinfekcija autobusa, trolejbusa i tramvaja biti redovna.

Promene u prevozu od utorka: Od 17 do 20 sati 236 vozila više

Prema njegovim rečima, Beograđani su u najvećoj meri oprezni, što se vidi i po činjenici da je grad posle 21 sat, odnosno posle dosadašnjeg kraja radnog vremena – što se od sutra menja, veoma tih.

– Nije suština u tome da se izbegavaju mere, nego da svi zajedno posvećeno priđemo borbi s koronavirusom. Čeka nas teška zima, a trenutno je u Beogradu 37 odsto od ukupnog broja zaraženih u Srbiji. To je čak blagi pad u odnosu na pre dve nedelje, kada je to bilo 50 odsto, ali su brojke velike, i dalje je to 2.000 ljudi dnevno. To je ogroman pritisak na zdravstvo. Lekari i medicinsko osoblje su iscrpljeni, kao i čitav zdravstveni sistem, i važno je da svaki sugrađanin bude svestan toga, zato je i važno pridržavati se mera opreza – zaključio je Radojičić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike