Vesić najavio: "Škoda" počinje proizvodnju tramvaja u Srbiji

14.10.2021

13:34

0

Zahvalni smo češkim kompanijama koje ulažu u naš grad i svojim investicijama naš grad čine boljim - rekao je Vesić

Vesić najavio: "Škoda" počinje proizvodnju tramvaja u Srbiji
Vesić u Pragu, Beoinfo - Copyright Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić boravi danas u Pragu, gde na poziv čeških kompanija predstavlja mogućnost investiranja u Beogradu. 

Vesić je prvenstveno posetio kompaniju "Škoda", gde se sastao sa potpredsednikom Zdenekom Majerom koga je obavestio da će Grad Beograd "u narednih pet godina kupiti 80 novih trolejbusa, kao i 120 tramvaja, tako da će uz kupovinu 500 autobusa na prirodni gas, od koji se prvih 100 već nabavlja, značiti potpunu zamenu voznog parka gradskog prevoznika".

Tom prilikom, zamenik gradonačelnika je pozvao "Škodu" da učestvuje na tenderima koje će Grad narednih meseci da raspiše.

Beoinfo
 

- Naša kompanija je donela odluku da do kraja ove godine počne proizvodnju tramvaja u Srbiji, tačnije u Kragujevcu - rekao je Majer. 

Pored "Škode", Vesić je posetio i kompaniju "EP holding", koja je zainteresovana za ulaganje u energetiku Beograda, kao i nova postrojenja za proizvodnju toplotne i električne energije. 

Na sastanku sa češkim kompanijama zainteresovanim za investiranje u Beogradu, zamenik gradonačelnika rekao je da su do sada najveće češke investicije bile usmerene na građevinarstvo i nekretnine.

- Zahvalni smo češkim kompanijama koje ulažu u naš grad i svojim investicijama naš grad čine boljim. Pozivamo i ostale češke kompanije iz drugih oblasti da investiraju u Beogradu - poručio je Vesić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Lj. S.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike