Vesić otkrio kada počinju prvi radovi na izgradnji BG metroa

13.10.2021

12:00

0

Ovu informaciju zamenik gradonačelnika izneo je na jučerašnjoj sednici posvećenoj Nacrtu plana generalne regulacije šinskih sistema

Vesić otkrio kada počinju prvi radovi na izgradnji BG metroa
Copyright Foto: Instagram/ mali_sinisa

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je na jučerašnjoj sednici posvećenoj Nacrtu plana generalne regulacije šinskih sistema da će gradnja metroa početi već u novembru.

Kako je Vesić rekao, najvažnije od svega jeste da će metro početi da se gradi za manje od mesec dana. 

partners.alstom.com
 

- Smatram da je za Beograđane važno što smo konačno završili poslednji korak pred sednicu skupštine koja treba da usvoji ovaj plan i da ćemo moći da krenemo u izgradnju metroa. To znači da ćemo 2030. godine imati dominantni šinski sistem koji čine metro, tramvaj i BG voz - kazao je on.

Zamenik gradonačelnika je dodao da su sva tri podjednako značajna za grad i njegove građane koji će imati moderan sistem, kao i da će metro odrediti pravce razvoja grada.

- Beograd prvi put u istoriji dobija ovakav dokument i ulazimo u Skupštinu grada sa sjajnim rešenjem koje će omogućiti da Beograd konačno dobije metro, potpunu gradsku železnicu i proširenje tramvajske mreže - zaključio je Goran Vesić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Lj. S.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike