Građani su izabrali: Pogledajte kako će izgledati dizajn budućeg metroa (FOTO)

16.09.2021

15:05 >> 15:22

0

Autor: J. V.

Od 15. jula građani su mogli da glasaju u anketi između četiri predloga: svetlosti, snage, slobode i sigurnosti

Građani su izabrali: Pogledajte kako će izgledati dizajn budućeg metroa (FOTO)
Promo/ Grad Beograd

Glasanje Beograđana za dizajn budućeg metroa je završeno, a pobedio je predlog “sigurnost” sa 43,58 odsto glasova, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Građani su u anketi u kojoj su imali priliku da biraju između četiri predloga dizajna metroa, a glavna razlika među njima je u boji, izabrali “sigurnost” koji podrazumeva kombinaciju svetle i tamne plave boje.

Promo/ Grad Beograd

Na drugom mestu po broju glasova je predlog “sloboda” sa 33, 58 odsto, zatim ga slede “svetlost” koji je osvojio 12,26 odsto i “snaga” za koji je glasalo 10,57 odsto građana.

– Građani su izabrali kako će izgledati metro, a mi ćemo pristupiti pravljenju pokaznog centra gde ćemo na Trgu republike prikazati unutrašnjost vagona, sa odabranim dizajnom i metro stanicama – rekao je Vesić za Tanjug.

Pročitajte još:

Vesić je podsetio da će izgradnja metroa početi u novembru, a kako je naveo, to će biti ostvarenje istorijskog sna za Beograd.

On je rekao da je izgradnja metroa obećana 1970. godine, ali da se nikada nisu stekli svi uslovi za početak izgradnje.

– Završićemo izgradnju metroa do 2030. godine i imaćemo dve linije metroa sa preko 40 stanica. Beograd će konačno imati metro kao i sve druge evropske metropole – rekao je on.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi