Novi vrtić u Surčinu za skoro 200 mališana, do kraja godine tenderi za izgradnju još pet

24.11.2020

10:13

0

Autor: Jovana Vrećo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je istakao da je važno ulagati u nove vrtiće jer je to ulaganje u budućnost

Novi vrtić u Surčinu za skoro 200 mališana, do kraja godine tenderi za izgradnju još pet
Copyright Foto: Pixabay (Ilustracija)

U Surčinu se sutra otvara novi vrtić, koji će pohađati 197 mališana, najavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Gostujući na TV Pink precizirao je da novi vrtić ima ukupno devet jedinica za boravak i da osim prostorija za decu objekat sadrži i nove toalete, kuhinju i kancelarije za osoblje.

– Ponosan sam što je to 12. vrtić koji ćemo uraditi tokom jedne godine, s obzirom na to da u svojoj istoriji Beograd nikada nije izgradio toliko vrtića u jednoj godini. U ovom trenutku gradimo šest vrtića i to u Belom polju u Obrenovcu, u Ulici Miloja Zakića na Čukarici, u Bulevaru patrijarha Pavla u Rakovici, u Novogradskoj ulici u Zemunu, kao i u Bloku 62 i na Bežanijskoj kosi na Novom Beogradu – istakao je zamenik gradonačelnika, gostujući na TV Pink.

On je dodao da će do kraja godine biti raspisani tenderi za izgradnju još pet vrtića i to na Miljakovcu 3 u opštini Rakovica, u Borči na opštini Palilula, u Mirijevu u opštini Zvezdara, u naselju Braće Jerković u opštini Voždovac i u Mladenovcu.

Tanjug/Nikola Anđić

– U tih 12 vrtića biće smešteno oko 2.700 dece. Naše liste čekanja broje manje od 3.000 mališana i uskoro ćemo te liste zaključiti. Pre deset godina je na listama čekanja za mesto u vrtiću bilo oko deset hiljada dece. Danas u beogradskim vrtićima imamo skoro 78.000 dece, a 2012. ih je bilo oko 58.000. Važno je reći da roditelji boravak dece u vrtićima sada plaćaju duplo manje nego tada i da već tri godine nismo menjali cenu vrtića. Roditeljima smo zato morali da vraćamo novac, skoro tri milijarde, a za taj novac mogli smo da izgradimo 15 novih vrtića – podsetio je Vesić.

On je istakao da je važno ulagati u nove vrtiće jer je to ulaganje u budućnost, te je dodao da će uskoro obići novi vrtić u Surčinu i da je sa izdavačima dogovorio da se tamo oformi dečja biblioteka.

– Sa Gradskom bibliotekom dogovorio sam akciju, koju ćemo pokrenuti sledeće godine, da deca od pet i šest godina postanu članovi biblioteke. Iako većina njih ne zna da čita, organizovaćemo da dolaze dečji pesnici i glumci koji će mališanima čitati i na taj način im približiti knjigu – istakao je Vesić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike