Vesić: Danas ćemo preći 15 odsto vakcinisanih trećom dozom

07.10.2021

10:22

0

U narednom periodu biće otvarani punktovi za imunizaciju u tržnim centrima

Vesić: Danas ćemo preći 15 odsto vakcinisanih trećom dozom
Copyright M.M./ATAImages

U Beogradu je, zaključno sa jučerašnjim danom, prvu dozu vakcine protiv korona virusa primilo 812.361 osoba što je 58,56 odsto građana, dok je revakcinisano 782.424 ili 56,44 odsto građana, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.


Naveo je da je trećom dozom vakcinisano više od 201.000 građana, tačnije 14,58 odsto što, dodao je, znači da ćemo danas sigurno preći 15 odsto građana koji su primili tu dozu. Vesić je precizirao da je u Beogradu do sada ukupno dato 1.796.745 doza vakcina i dodao da je to dobro, ali da nije dovoljno.

- Ako hoćemo da završimo sa svim merama, moramo da pređemo 80 odsto, da imamo preko milion vakcinisanih. Beograd je dobar u odnosu na druge regione, ali nije dovoljno. Treba nam više vakcinisanih i zato se trudimo da otvaramo punktove gde god možemo - rekao je Vesić novinarima, nakon otvaranja punkta u tržnom centru "Galerija".
Beoinfo
 

On je još jednom apelovao na sve građane da se vakcinišu jer je, kako je istakao, to jedini način da izađemo iz ove krize, da završimo sa pandemijom i vratimo se normalnom životu.

U prestonici je vakcinisano više od 30 odsto mladih

U Beogradu je do sada vakcinisano više od 30 odsto građana starosti od 18 do 30 godina, izjavila je danas gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Dodala je da je u dve opštine, Stari grad i Vračar, vakcinisano više od 50 odsto građana te starosne dobi.

- Smatramo da to nije dovoljno i zato želimo da na svaki način mlađoj populaciji približimo i da im bude dostupna imunizacija - rekla je Stanisavljević.

B.P./ATAImages
 

Ona je tom prilikom najavila da će i u narednom periodu biti otvarani punktovi u tržnim centrima jer je, kako je rekla, na tim punktovima do sada vakcinisano više od 20.000 građana i to uglavnom mlađe populacije.

- Zahvaljujući, pre svega inicijativi zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, mi ćemo u narednom periodu, do Nove godine, otvoriti punktove za vakcinaciju i u drugim tržnim centrima. U predlogu su ''Rajićeva'', ''Stadion'', a potom i svi drugi tržni centri, sa kim god možemo da se dogovorimo i nađemo adekvatan prostor - rekla je Stanisavljević.

S tim u vezi, najavila je da će od ponedeljka ponovo biti otvoren punkt u tržnom centru "Ušće", u istom lokalu na trećem spratu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike