Meštani Vinče se zgrozili - voda crna "kao ugalj" potekla je iz njihovih česmi: Šta se zapravo desilo? (FOTO/VIDEO)

02.10.2021

17:00

0

Autor: Jovana Vrećo

Reporteri 24sedam izašli su juče na teren kako bi razgovarali sa stanovnicima ovog gročanskog naselja

Meštani Vinče se zgrozili - voda crna "kao ugalj" potekla je iz njihovih česmi: Šta se zapravo desilo? (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam, Printscreen/ Instagram

Stanovnici Vinče su se pre dva dana suočili sa novim problemom, ali ovaj put ne zbog deponije koja gori i zagađenog vazduha, već zbog crne tekućine koja je potekla iz njihovih česmi nakon što su ceo dan proveli bez vode. 

Reporteri 24sedam izašli su juče na teren kako bi razgovarali sa stanovnicima ovog gročanskog naselja. Meštani su za naš portal naveli kako ih je prizor crne vode koja teče iz njihovih česmi zgrozio, kao i da su se prvi put susreli sa tom situacijom. 

Pixabay
 

- Nismo imali vodu ceo dan. Kada je došla bila je crna "kao ugalj". Pustila sam da teče nekih 10, 15 minuta i posle je bila normalna. Mada, mirisala je drugačije, kao na naftu - objasnila je za 24sedam Draga P. (65) iz Vinče. 

Ističe kako se to ranije nije dešavalo, kao i da su zbog toga i ona i njene komšije bili iznenađeni. 

- Nadležni će sigurno rešiti taj problem, pa nećemo morati da se plašimo da kupujemo vodu, jer to bi stvarno bio preveliki dodatni trošak za moju porodicu - rekla je naša sagovornica. 

S druge strane, u JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" za 24sedam su potvrdili da su, zbog planiranih radova potrošači Vinče i delova Leštana bili u četvrtak bez vode ili su osetili povreme prekide u vodosnabdevanju, kao i da su potrošači određenih ulica prijavili u petak "zamućenu vodu" na slavinama. 

- Potrošači iz ulica Save Kovačevića i Prvomajske u naselju Leštane prijavili su "Vodovodu" u petak "zamućenu vodu" na slavinama - naveli su u ovom preduzeću. 

24sedam/ J. V.
 

Naglašavaju i da do ove pojave može doći na pojedinim delovima mreže u periodu nakon otklanjanja kvarova ili radova na mreži, a posledica je pražnjenja i naknadnog punjenja cevi. 

- To može da dovede do pokretanja taloga koji uvek postoji na unutrašnjim zidovima cevovoda - objašavanju iz "Vodovoda". 

Nadalje, ekipe ove nadležne službe su izašle na teren po prijavama građana i juče u toku dana je urađeno ispiranje mreže kako bi se ova pojava sanirala.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike