Širi centar Beograda danas se zatvara! Neki delovi biće prohodni tek sutra ujutru

15.09.2021

05:51 >> 07:28

0

Informaciju je saopštio Sekretarijat za javni prevoz

Širi centar Beograda danas se zatvara! Neki delovi biće prohodni tek sutra ujutru
Copyright TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ nr

Srbija i Republika Srpska obeležavaju danas Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, zbog čega će u Beogradu u centralnim gradskim ulicama doći do izmena u saobraćaju.

– Od 13 časova biće zatvoren Savski trg, sve do kasnih večernjih časova i završetka programa, a od 17 časova počinje sukcesivno zatvaranje ostalih centralnih gradskih saobraćajnica, što se očekuje da će trajati do 18.30, osim za prostor Savskog trga, koji će biti u potpunosti otvoren tek oko dva ujutru – rekao je za Tanjug sekretar Sekretarijata za vanredne situacije Grada Beograda Darko Glavaš.

Pročitajte još

Saobraćaj će između 17 i 18 časova kod železničke i autobuske stanice biti preusmeren preko Beograda na vodi i na taj način će biti omogućeno zaobilaženje samog prostora gde se održava skup.

Proslava će početi u 17.30, kada će se sa Kalemegdana začuti počasna artiljerijska paljba, a tada će krenuti i defile učesnika koji će se kretati u nekoliko kolona.

Prva od njih uputiće se od Spomenika vojvodi Vuku ka Trgu republike, dok će druga ka centralnom gradskom trgu krenuti od Spomenika Njegošu sa Akademskog platoa. Zatim će svi učesnici u praktično novoj koloni krenuti ka Trgu Slavija, a paralelno sa njima će defile vojske u svečanim uniformama sa pukovskim zastavama poći ka Slaviji od Spomenika Karađorđu.

Trubači i konjica biće na Slaviji, a defile nakon 18 časova nastavlja trasom ka Vladi Srbije.

Pogledajte detaljan spisak ulica koje će biti zatvorene.

Ovo su izmene u javnom prevozu.

Pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike