Štićenici u Zvečanskoj dobili tablete: "Važno je da sva deca imaju jednake uslove obrazovanja"

16.09.2021

11:01

0

Autor: Marija Mitić

Vesić je istakao da će svako dete uz tablet računare dobiti besplatan internet i kodove za digitalne udžbenike

Štićenici u Zvečanskoj dobili tablete: "Važno je da sva deca imaju jednake uslove obrazovanja"
Copyright Beoinfo

Tablet računari podeljeni su danas deci iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine pri Zvečanskoj, koja pohađaju treći, četvrti, peti i šesti razred osnovnih škola.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević uručili su deci ukupno 40 tablet računara.

Vesić je istakao da će svako dete uz tablet računare dobiti besplatan internet i kodove za digitalne udžbenike bez obzira da li živi u porodici ili boravi u prihvalištu.

Beoinfo

– O njima ima ko da brine i oni su dobili isto što i svako drugo dete u Beogradu, zbog čega sam posebno srećan – rekao je Vesić nakon dodele tableta.

Dodao je da je postigao dogovor sa sekretarkom za socijalnu zaštitu i direktorom Centra da Grad dodatno obezbedi tablet računare i za vaspitačice koji rade sa decom sa smetnjama u razvoju.

Vesić je podsetio da je u toku podela 67.592 tablet računara koje dobijaju učenici trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda osnovnih škola u Beogradu, a da njihovi roditelji potpisuju revers i posle tri godine postaju vlasnici tablet računara.

Pročitajte još

Istakao je da se podela tablet računara završava početkom sledeće nedelje, kada će, kako kaže, biti uručeni učenicima od trećeg do šestog razreda u Mladenovcu, Obrenovcu i Lazarevcu.

Vesić je najavio da će nakon podele tableta organizovati sastanak sa direktorima osnovnih škola, kako bi proverio koliko se tableti koriste u nastavi i kakvi su utisci dece.

– Mi ćemo kao Grad biti uporni da se nastava digitalizuje, ima nastavnika i učenika koji to već rade, a ima i onih koji bi nekako izbegli korišćenje tableta, jer misle da bi deca trebalo samo kod kuće da ih koriste – rekao je Vesić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike