Pune ruke posla za Hitnu pomoć: Veliki broj intervencija i čak 11 saobraćajnih nezgoda

19.09.2021

05:01

0

Autor: I.Pavlović

Bilo je i sedam trasporta novoinficiranih korona virusom

Pune ruke posla za Hitnu pomoć:  Veliki broj intervencija i čak 11 saobraćajnih nezgoda
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Tri ekipe Hitne pomoći upućene su sinoć u 20:49 u ulicu Dušana Vukasovića u Surčinu, zbog teške saobraćajne nesreće u kojoj je jedno lice izgubilo život.

Jedna ekipa konstatovala je smrt vozača automobila (35) koji je preminuo na licu mesta, druga je prevezla žensku osobu sa teškom traumom u Zemunsku bolnicu na reanimaciju, a treća ekipa je transportovala dvojicu muškaraca sa laksim povredama u Urgentni centar, potvrdio je dežurni lekar Hitne pomoći.

Pročitajte još:

Protekle noći je dežuralo 20 ekipa plus jedna pedijatrijska, a bilo je ukupno 95 intervencija, od čega na javnim mestima 20.

Dogodilo se ukupno 11 saobraćajnih nezgoda, prva u 19 casova kada je motokciklista (36) sa teškom traumom prevežen u Urgentni centar na reanimaciju

U 19:54 kod Tržnog centra Ušće jedna žena je kao pešak povređena i sa takođe sa teskom traumom prevežena u UC, a 22:03 u bulevaru Kralja Aleksandra 432 kod zgrade “Kluza” ženska osoba, pešak, lakše je povređena i prevezena u UC na dalje lečenje.

Noć je obeležena i velikim brojem kovid pacijenata, a ekipe hitne pomoći su, prema rečima dežurnog lekara, obavile ukupno 27 interkliničkih transporta u kovid bolnice u Kruševcu, Soko Banji, Batajnici i u bolnicu Dragiše Mišovića.

Bilo je i sedam trasporta novoinficiranih korona virusom koji su trasportovani u Infektivnu kliniku u Beogradu.

Ekipe hitne pomoći intervenisale su više puta zbog brojnih slučajeva intoksikacije alkoholom, a svi takvi slučajevi zbrinjavani su na odeljenju toksikologije VMA.

Protekle noći se javljao i neuobičajeno veliki broj Beograđana koji su žalili na različite zdravstvene tegobe, a brojni hronični kardiovaskularni pacijenti javljali su se za savete lekara zbog bola u grudima i drugih simptoma.

Povećan je bio i broj poziva astmatičari i hipertenzičari, ali i onih koji su se raspitivali za simpome prehlade i kovida.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike