Sporazum o saradnji otvorio novo poglavlje u odnosima Beograda i Sankt Peterburga

11.09.2021

12:10

0

Još jedna dobra vest jeste da ruska strana razmatra mogućnost otvaranja informativnog centra Sankt Peterburga u Beogradu - rekao je gradonačelnik

Sporazum o saradnji otvorio novo poglavlje u odnosima Beograda i Sankt Peterburga
Copyright Beoinfo

Gradonačelnik prof. dr. Zoran Radojičić i guvernator Sankt Peterburga Aleksandar Beglov potpisali su danas u tom ruskom gradu Sporazum o saradnji između Grada Beograda i Vlade Sankt Peterburga, saopšteno je danas iz Sekretarijata za informisanje.

– Potpisani sporazum uključuje oblasti trgovinske, ekonomske, socijalne, humanitarne i kulturne saradnje, kao i plan zajedničkih aktivnosti do 2024. godine i ovakav vid saradnje među ova dva grada predstavlja sjajan rezultat izuzetno dobrih odnosa koje predsednici rusije Vladimir Putin i Aleksandar Vučić neguju godnama unazad – rekao Radojičić.

Beoinfo

Radojičić i Beglov su u srdačnoj i prijateljskoj atmosferi, karakterističnoj za dva bliska naroda kao što su Rusi i Srbi, govorili o tome koliko ovakva bliskost pozitivno utiče na mnoge aspekte.

Beoinfo

– Duboko zajedništvo naših zemalja daje nam prednost u razvoju odnosa u ekonomiji, kulturi i društvenoj sferi. Takođe, naši gradovi su značajni centri informacionih tehnologija – rekao je Beglov.

Beoinfo

Radojičić i Beglov su zaključili da potpisani Sporazum otvara novo poglavlje u saradnji između gradova, i da je još značajniji jer osnažuje veze između mladih ljudi Beograda i Sankt Peterburga, na kojima počiva budućnost.

– Još jedna dobra vest jeste da ruska strana razmatra mogućnost otvaranja informativnog centra Sankt Peterburga u Beogradu, čime će se dodatno ojačati i produbiti veze između naših gradova, ali i zemalja – rekao je gradonačelnik Radojičić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike