Kontrolisano skoro 1.500 objekata u Beogradu: Za četiri lokala izrečene su mere

01.01.2021

08:43 >> 08:57

0

Autor: Jovana Vrećo

U radu je učestvovalo 19 komunalnih milicionara i sedam inspektora Sekretarijata za inspekcijske poslove

Kontrolisano skoro 1.500 objekata u Beogradu: Za četiri lokala izrečene su mere
Copyright Tanjug/ Nikola Anđić

Tokom poslednjeg dana 2020. godine i u noći između 31. decembra i 1. januara, do jedan sat, kontrolisano je skoro 1.500 objekata, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

– Pripadnici Sekretarijata za poslove komunalne milicije, inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove, inspektori republičke turističke inspekcije, republičke inspekcije rada i inspektori komunalnih opštinskih inspekcija izvršili su kontrolu 1.496 objekta, među kojima su ugostiteljski objekti, tržni centri, kladionice, napisao je Vesić na svom Fejsbuk profilu.

Kako je napisao, u radu je učestvovalo 19 komunalnih milicionara, sedam inspektora Sekretarijata za inspekcijske poslove (turistički i komunalni), dva republička turistička inspektora, šest republičkih inspektora za rad i 25 komunalnih opštinskih inspektora.

БЕОГРАД ЈЕ НОВУ 2021. ГОДИНУ ДОЧЕКАО ПОРОДИЧНО И ОДГОВОРНОБеограђанке и Београђани су током новогодишње ноћи поштовали…

Posted by Горан Весић on Петак, 01. јануар 2021.

– U slučajevima u kojima je bilo jasno da gosti napuštaju ugostiteljski objekat posle propisanog radnog vremena vlsasnici su samo upozoravani – istakao je Vesić i dodao da su samo u četiri slučaja, što je oko 0,3 odsto od ukupnog broja pregledanih lokala izrečene mere.

Te mere se odnose na sledeće: jedan poziv za izricanje prekršajnog naloga za prekoračenje radnog vremena ugostiteljskom objektu u Ulici Strahinjića bana na Starom gradu, jedna naplaćena mandatna kazna i mera zatvaranja objekta na 72 sata za ugostiteljski objekat na Pančevačkom putu u opštini Palilula gde su zatečena 43 lica, dva zapisnika za prekoračenje radnog vremena za kladionice.

Mere se poštuju, zabeležen jedan prekršaj na Senjaku

Vršilac dužnosti sekretara za poslove Komunalne milicije Ivan Divac, rekao je, za Tanjug, da je u Beogradu poštovanje propisanih mera protiv koronavirusa u novogodišnjoj noći kontrolisalo 20 ekipa, koje su od 18 sati intezivno obilazile ugostiteljske objekte, i zabeležile samo jedan prekršaj, u kafiću na Senjaku.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike