Napreduju radovi na šetalištu "Lazaro Kardenas": Trasirane su pešačke staze i igrališta

29.11.2020

19:30 >> 11:37

0

Pored terena za fudbal i košarku koji su obnovljeni, biće izgrađena i teretana na otvorenom

Napreduju radovi na šetalištu "Lazaro Kardenas": Trasirane su pešačke staze i igrališta
Facebook/Blok 45 Info

Bageri i radnici JKP “Zelenilo Beograd” svakodnevno rade na rekonstrukciji šetališta “Lazaro Kardenas” u savskim blokovima na Novom Beogradu, čiji je kraj radova, uprkos probijenim rokovima, predviđen za 2022. godinu.

Šetalište koje povezuje novobeogradske blokove 44, 45 i 70 polako dobija novi sjaj – postavljeni su kameni pločnici, penjalice i druge sprave za decu, zasađeno je drveće, i postavljene su klupe.

Printscreen/Facebook/Blok 45 Info

Postojeće zelenilo dobilo je sisteme za navodnjavanje, uređene su niše za drvorede, a na pojedinim mestima su postavljene i nove dekorativne sadnice.

Takođe, pored već izgrađenih terena za fudbal i košarku koji su obnovljeni, postavljena je i teretana na otvorenom, a pešačke staze dobile su novo osvetljenje i kompletno novi mobilijar.

Šetalište kod Jurija Gagarina 267,petak, 27. novembar, oko 14:30…

Posted by Živan R. Radovanović on Петак, 27. новембар 2020.

U toku je druga faza radova u kojoj se saniraju dečja igrališta, a akcenat na tom delu šetališta daće žardinjere promenljive visine do 45 centimetara. Takođe, biće izgrađene i dve zelene površine u obliku talasa, a predviđeno je i postavljanje klupa za sedenje i ležanje koje će pratiti krivine ovih talas.

Pročitajte još: Čuveno šetalište “Lazaro Kardenas” posle 50 godina u punom sjaju: Nove klupe, sprave za vežbanje i dečja igrališta

Kompletni završetak radova je planiran za 2022. godinu, a vrednost rekonstrukcije ovog novobeogradskog šetališta je oko 312 miliona dinara, a izvođač radova je JKP “Zelenilo Beograd”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi