Posle 40 godina Ugrinovci dobijaju novu zdravstvenu stanicu: Ambulanta će imati pedijatrijsku, ginekološku i stomatološku službu

13.01.2021

12:26

0

Površina novoizgrađenog objekta zauzima nešto manje od 1.600 kvadratnih metara, a vrednost projekta je 230 miliona dinara - rekao je gradonačelnik

Posle 40 godina Ugrinovci dobijaju novu zdravstvenu stanicu: Ambulanta će imati pedijatrijsku, ginekološku i stomatološku službu
Copyright Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je danas završne radove na izgradnji ambulante u naselju Ugrinovci i tom prilikom istakao je da je jedan od prioriteta Grada Beograda ravnomeran razvoj svih opština i podsetio da su stanovnici Ugrinovaca čekali 40 godina na novi objekat zdravstvene stanice.

– Površina novoizgrađenog objekta zdrvstvene stanice zauzima nešto manje od 1.600 kvadratnih metara, a vrednost projekta je 230 miliona dinara. Radovi će uskoro biti završeni, nakon čega nas očekuje posao na opremanju i dobijanju upotrebne dozvole. Posle toga objekat se predaje u nadležnost Ministarstva zdravlja i u najbržem mogućem roku zdravstvena stanica će biti na raspolaganju građanima  – rekao je Radojičić.

Ambulanta u Ugrinovcima imaće pedijatrijsku službu, ginekološku, stomatološku, kao i laboratoriju, što će, prema rečima Radojičića, povećati kvalitet lekarskih usluga meštanima tog naselja u opštini Zemun.

Foto: Beoinfo

– Razgovarao sam sa predsednikom opštine Zemun Gavrilom Kovačevićem i direktorkom Doma zdravlja i saglasili smo se da ovde treba da bude zaposleno dvostruko više ljudi nego do sada. Verujem da će ti uslovi biti ispunjeni i da će sve potrebne procedure u Vladi Srbije i Ministarstvu zdravlja proći u skladu sa očekivanjima, što će rezultirati većim brojem lekara i osoblja u zdravstvenoj stanici u Ugrinovcima – naglasio je gradonačelnik.

On je naveo da je sa predsednikom opštine Zemun razgovarao i o mogućnosti da naselje Altina dobije novu zdravstvenu stanicu, da se renovira zemunski Dom zdravlja, kao i da zdravstvena stanica u Batajnici dobije dodatni sprat.

Pročitajte još:

Radojičić je najavio da će Grad Beograd u narednom periodu pokrenuti projekat rekonstrukcije zgrada Hitne pomoći i Studentske poliklinke.

– Mnogo toga planiramo da radimo, a najvažnije je da svim građanima Beograda obezbedimo kvalitetnu uslugu primarne zdravstvene zaštite u blizini mesta gde žive – naveo je Radojičić.

Obilasku radova u Ugrinovcima prisustvovao je i predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike