Vesić: Vakcinacija Beograđana sprovodiće se na 17 punktova

14.01.2021

10:45

0

Prevoz za starije od 65 godina biće organizovan školskim autobusima GSP

Vesić: Vakcinacija Beograđana sprovodiće se na 17 punktova
Copyright Tanjug/AP Photo/Rogelio V. Solis)

Grad Beograd pripremio je 17 punktova u 17 prestoničkih opština na kojima bi se vršila vakcinacija građana protiv korona virusa, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

– To su uglavnom sportske dvorane i kulturni objekti, koji imaju parking, u koje može lako da se uđe, te objekte ćemo mi održavati – rekao je Vesić.

On je naveo da će kol centri u gradskim opštinama kontaktirarati građane starije od 65 godina, kojih je, kako kaže, u Beogradu oko 350.000, i ponuditi im pomoć oko prijave, ukoliko žele da se vakcinišu.

Dodao je da će biti organizovan prevoz za starije od 65 godine školskim autobusima GSP.

Tanjug/BeoInfo/Predrag Mitić

– Ako treba, doći će naši volonteri i pomoći im da se elektronski prijave ili da pozovu kol centar. Želimo da što više građana Beograda primi vakcinu kako bi bili zaštićeni i kako bismo se što pre vratili normalnom životu u gradu – rekao je Vesić.

On je istakao da se u Beogradu nikada više nije gradilo, da će 27.januara biti otvoren Savski trg i biti otkriven spomenik Stefanu Nemanji.

– Kada pogledate Savski trg i setite se kako je izgledao pre dve godine, kada vidite Trg Republike, Beograd na vodi, to jasno govori koliko se Beograd menja – naveo je zamenik gradonačelnika.

On je istakao da je prosečna plata u Beogradu 638 evra i da je za blizu 190 evra veća nego 2012. godine što, kako kaže, govori kako se prestonica razvija.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike