Vesić: Ponovo tražimo produženje radnog vremena ugostiteljskih objekata

21.01.2021

11:55 >> 11:37

0

Autor: Jovana Vrećo

Zamenik gradonačelnika navodi da kriza koju je izazvao virus kovid-19 nije samo zdravstvena već i ekonomska

Vesić: Ponovo tražimo produženje radnog vremena ugostiteljskih objekata
Copyright Foto: 24sedam/ Goran Sivački

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će Grad na narednoj sednici Kriznog štaba ponovo tražiti da se radno vreme u sektoru usluga produži sa sadašnjih 20 na 22 sata.

Dodao je da se o ovom zahtevu razgovaralo na prošloj sednici Kriznog štaba kada je u ime Grada Beograda, Privredne komore i privrede izneo ovaj zahtev.

– Razumem da medicinski deo Kriznog štaba ima svoje argumente i da je protiv popuštanja mera, ali kriza koju je izazvao virus kovid-19 nije samo zdravstvena već i ekonomska. Stoga se prilikom donošenja odluka o merama moraju uzeti u obzir i argumenti privrede – naveo je Vesić.

On je rekao da je o tome razgovarao sa predstavnicima Privredne komore Srbije i privrednicima i da on iznosi zajednički stav. Kako je dodao, sada kada se vidi „svetlo na kraju tunela” i kada je počela imunizacija, vreme je da se produži radno vreme bar do 22 sata.

Pročitajte još:

– Možemo da razumemo zahteve medicinskog dela Kriznog štaba da se mere ne popuštaju do kraja januara, ali očekujemo da se to dogodi najkasnije 1. februara. Zahvaljujući naporima predsednika Vučića, mi smo treća zemlja u Evropi u kojoj je počela vakcinacija i obezbeđeno dovoljno besplatnih vakcina za sve građane. Danas imamo više vakcina nego sve zemlje Zapadnog Balkana zajedno. Posebno sam srećan jer je Grad Beograd uspeo da se izbori da sektor usluga radi do 20 sati – rekao je Vesić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike