Imunizacija teče u skladu sa očekivanjem: "Na Sajmu dostupan 'sputnjik', a stiže i 'Fajzerova' vakcina"

02.02.2021

09:24 >> 11:39

0

Izuzetno smo zadovoljni kako se čitav proces odvija, i ako ovako nastavimo, verujem da ćemo veoma brzo izaći iz ove situacije, izjavio je Nikodijević

Imunizacija teče u skladu sa očekivanjem: "Na Sajmu dostupan 'sputnjik', a stiže i 'Fajzerova' vakcina"
Copyright Nikola Nikodijević Tanjug/Strahinja Aćimović

Na Beogradskom sajmu čitava procedura vakcinacije protiče u skladu sa očekivanjem, a do sada je kroz dve hale prošlo 50.000 ljudi, rekao je predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, istakavši da ceo proces traje oko 15 minuta – od predaje dokumentacije do same vakcinacije.

– Veliki broj građana dolazi, ali nema većih zadržavanja. Grad Beograd je obezbedio sve neophodne tehničke uslove, kao i frižidere, da bi se vakcine skladištile na određenoj temperaturi. U početku je bila dostupna samo kineska, ali je odnedavno u Hali 3 dostupna i vakcina “sputnjik”, a nadam se da će već od sutra biti dostupna i “Fajzerova”. Izuzetno smo zadovoljni kako se čitav proces odvija, i ako ovako nastavimo, verujem da ćemo veoma brzo izaći iz ove situacije – izjavio je Nikodijević za TV Pink.

Pročitajte još

On je dodao da od početka sledeće nedelje počinje i revakcinacija i da će dnevno biti vakcinisan veći broj ljudi. Iz tog razloga je opremljen “Belekspocentar”, koji će, pre svega, biti dostupan Beograđanima sa leve obale Save.

– Počeće da radi i Zavod za biocide i odmah nakon toga počinjemo da opremamo i stanicu u Borči, tako da ćemo imati dovoljno punktova. Iz inostranstva nas pitaju za savete vezane za organizaciju i nije im jasno kako smo tako efikasno organizovali vakcinaciju u Beogradu – zaključio je Nikodijević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike