Pao dogovor u Lionu: Poznato kada počinju radovi na izgradnji prve linije metroa, Makiš postaje ogromno gradilište

03.02.2021

16:14 >> 16:36

0

Autor: J.B.O.

Vrlo brzo krećemo u izgradnju prve linije, a posle toga 2022. krećemo u izgradnju druge linije

Pao dogovor u Lionu: Poznato kada počinju radovi na izgradnji prve linije metroa, Makiš postaje ogromno gradilište
Foto: Instagram/ mali_sinisa

Izgradnja metroa u Beogradu počeće u novembru, najavio je danas u Lionu ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nakon razgovora sa čelnicima francuske projektantske kuće “Ežis”.

– Upravo smo završili razgovor i mogu definitivno da potvrdim da ćemo u novembru krenuti radove na izgradnji metroa. Vrlo brzo krećemo u izgradnju prve linije, a posle toga 2022. krećemo u izgradnju druge linije. Za sedam godina Beograd će imati metro, najbolji u ovom delu Evrope, bolji nego u Sofiji i Bukureštu – kazao je ministar Momirović.

Ministar je ocenio da je Radna grupa koju predvodi ministar finansija Siniša Mali tim koji će završiti taj projekat u narednom periodu.

– Metro više nije san. Metro svakim danom postaje realnost i sve smo bliži njemu. Mislim da će ljudi vrlo brzo videti prve aktivnosti na Makiškom polju – kazao je Momirović.

Pročitajte još:

Ministri Siniša Mali i Tomislav Momirović, kao i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, sastali su se danas u Lionu sa Oliverom Buvarom, generalnim direktorom kompanije “Ežis” koja projektuje beogradski metro.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug