Počela izgradnja: Učenici OŠ "Karađorđe" u Ostružnici dobijaju fiskulturnu salu

04.02.2021

11:43

0

Objekat u kojem se nalazi škola izgrađen je 1805. godine

Počela izgradnja: Učenici OŠ "Karađorđe" u Ostružnici dobijaju fiskulturnu salu
Copyright Foto: Pixabay/Stefan_Schranz (Ilustracija)

U čukaričkom naselju Ostružnica danas je počela izgradnja fiskulturne sale u Osnovnoj školi “Karađorđe”, a završetak radova predviđen je u roku od 150 dana.

– Novi objekat dobiće upotrebnu dozvolu u avgustu ove godine – rekao je gradski sekretar za investicije Luka Petrović.

On je podsetio da je objekat u kojem se nalazi OŠ “Karađorđe” izgrađen 1805. godine, kao i da predstavlja kulturno-istorijsku vrednost.

– Tehnička dokumentacija za rekonstrukciju i dogradnju objekata izrađena je 2018. godine. Površina objekta koji će biti izgrađen biće nešto veća od 560 kvadratnih metara, a osim fiskulturne sale imaće dva sanitarna čvora sa tuševima, prostoriju za nastavnike fizičkog sa garderobom i kupatilom, kao i prostoriju za sprave – rekao je Petrović.

Pročitajte još:

Dodao je da je vrednost radova nešto više od 38 miliona dinara sa PDV-om, te da je planirano da se uredi i parking za 13 vozila.

Sekretar za investicije precizirao je da će u okviru izgradnje fiskulturne sale biti obavljeno rušenje i demontaža postojećih pomoćnih objekata.

– Biće postavljena signalna instalacija sa automatskom detekcijom požara. Priključenje objekta na vodovodnu, elektro i telekomunikacionu mrežu biće izvedeno sa postojecih priključaka, ali će priključak za elektromrežu ujedno biti i rekonstruisan – rekao je Petrović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike