Projektanti, izvođači, geolozi i saobraćajni inženjeri na terenu: Obilazak trase prve linije budućeg metroa (FOTO)

09.02.2021

13:40 >> 13:19

0

Autor: Jovana Vrećo

Prva linija biće duga oko 21 kilometar sa 21 stanicom, tako da će to biti najkompleksniji posao na ovim prostorima

Projektanti, izvođači, geolozi i saobraćajni inženjeri na terenu: Obilazak trase prve linije budućeg metroa (FOTO)
Copyright Beoinfo

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović zajedno sa predstavnicima JKP „Beogradski metro i voz”, Konzorcijuma za geološko-geodetske radove, „Pauer Čajna”, „Geodata” i „Ežis rejla” obišao je trasu prve linije budućeg metroa i tom prilikom istakao da je beogradski metro jedan od najvećih projekata koji će se realizovati u glavom gradu.

– Okupili smo sve aktere koji će učestvovati ili već učestvuju u dizajniranju, odnosno projektovanju metroa i obavljanju prvih i osnovnih geoloških istraživanja, među kojima su kompanije s kojima je potpisan memorandum, „Ežis”, „Pauer Čajna” i njihovi saradnici iz Italije „Geodata”. Prva linija biće duga oko 21 kilometar sa 21 stanicom, tako da će to biti najkompleksniji posao na ovim prostorima – kazao je Mladenović.

Beoinfo

Ove godine, precizirao je Mladenović, očekuje se projekat za prvu fazu prve linije, i to do oktobra.

– Sve će biti spremno da u novembru počnemo gradnju i to na Makiškom polju, odnosno da počnemo sa uređenjem i pripremanjem terena za izgradnju depoa na ovoj lokaciji – naveo je Mladenović.

Beoinfo

Naši saradnici na ovom projektu imaju mnogo iskustva, dodao je Mladenović, što uliva nadu da će svi tehnički zadaci i vremenski okviri biti ispoštovani.

Pročitajte još:

Stanko Kantar, direktor preduzeća „Beogradski metro i voz”, istakao je da su se danas prvi put sreli projektanti, izvođači i geolozi, kao i saobraćajni inženjeri.

Beoinfo

– Prilikom obilaska trase, akcenat je bio na geotehničkim istraživanjima kako bi se stekla slika terena kroz koje ćemo da prolazimo. Imamo iskusne inženjere geotehnike i važna je razmena iskustava, kao i upoznavanje sa terenom koji nas čeka – istakao je Kantar.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike