Mukotrpna borba za kanalizaciju: Žitelji podavalskog kraja decenijama nemaju osnovne uslove za život

25.02.2021

08:45 >> 17:32

0

Predstavnik Udruženja građana Moje naselje Ripanj Marko Mladenović kaže da se građani neprestano bore sa divljim deponijama, izlivanjem septičkih jama i ?

Mukotrpna borba za kanalizaciju: Žitelji podavalskog kraja decenijama nemaju osnovne uslove za život
Copyright Facebook/Moje naselje/Befunky

Žitelji podavalskog kraja u višedecenijskoj borbi su sa divljim deponijama, nedostatkom kanalizacije, izlivanjem septičkih jama i širenjem nesnosnog mirisa koji prožima njihove ulice, zbog čega ne mogu a da se ne zapitaju, kada će njihova naselja biti uređena?

Mesta poput Pinosave, Ripnja, Zuca i Belog Potoka, koja se nalaze na samo 20 kilometara od Beograda, godinama unazad čekaju na gradske čelnike da počnu sa ulaganjem u bolji život za stanovnike ovih mesta.

Komšije često prijavljuju izlivanje septičkih jama, kakvo je vaše mišljenje?Slika koja nam je poslata – Palanski put…

Posted by Moje Naselje Ripanj on Недеља, 14. фебруар 2021.

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić nedavno je napomenuo da su najveći problemi Voždovčana kanalizacija, saobraćajna infrastruktura i zdravstvene stanice.

On je rekao da će se u narednom periodu raditi na rešavanju tih problema, kao i na tretmanu otpadnih voda u toj opštini, i unapređenju kolektora Jelezovac, kako bi sekundarna kanalizaciona mreža mogla da se nadoveže na njega.

Sa prvim čovekom Beograda slaže se i predstavnik Udruženja građana “Moje naselje Ripanj” Marko Mladenović koji za 24sedam ističe da je glavni nedostatak stanovnika ovog dela Beograda kanalizacija.

Posted by Moje Naselje Ripanj on Среда, 10. фебруар 2021.

– Pored toga, građani vode borbu i sa divljim deponijama. Takođe, ljudi iz Ripnja se žale na izlivanje septičkih jama, kao i nedovoljan rad Komunalne milicije – kaže Mladenović.

Dodaje da se vozači, naročito u centru Ripnja, parkiraju gde god stignu, kao i da vlasnici kafića šire bašte na svoju ruku.

Predsednik Udruženja “Moje naselje Ripanj” napominje da poseban problem imaju đaci koji pohađaju OŠ “Vuk Karadžić” u Prnjavoru.

– Deci je neophodan trotoar u dužini od 100-150 metara do ulaska u školsko dvorište, jer oni svakodnevno šetaju po kiši, blatu, snegu, po neuređenoj stazi. Ima sitnog šljunka, ali nije to to – podvlači Mladenović.

On dodaje da su iz Opštine Voždovac obećali da će napraviti trotoar, ali da, nažalost, to još nije urađeno.

Predsednica opštine: Molimo Voždovčane za strpljenje

Predsednica opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić napisala je da podavalski deo skoro uopšte nema kanalizaciju, jer nema izgrađenih kolektora.

– Izgradnjom kolektora Lipice, Mokroluškog, Kumodraškog i završetka kolektora Jelezovac, pokrili bi se svi delovi Voždovca – rekla je ona.

Predsednica opštine ističe da se trude da postignu dogovor sa Direkcijom za građevinsko zemljište koje je nadležno za izgradnju.

– Molim sve drage Voždovčane za strpljenje, jer Direkcija i Grad se zaista trude da obezbede sredstva i verujem da ćemo uspeti u tome – zaključila je Tomić Ilić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike