Gradski urbanista o novoj oazi za pešake: Bezbednije kretanje, ali i kvalitetnije saobraćajno rešenje

02.03.2021

12:59 >> 13:00

0

Autor: Jovana Vrećo

Između ulica Balkanske, Gavrila Principa i Milovana Milovanovića rekonstruisan je skver, a postavljene su nove kamene kocke, mobilijar i LED rasveta

Gradski urbanista o novoj oazi za pešake: Bezbednije kretanje, ali i kvalitetnije saobraćajno rešenje
Copyright Glavni gradski urbanista Marko Stojčić Foto: 24sedam

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić izjavio je danas da rekonstruisani skver između ulica Balkanske, Gavrila Principa i Milovana Milovanovića predstavlja novu oazu za pešake i osnovnu pešačku komunikaciju sa Savskim trgom.

– Ovim radovima su formirane dve nove pjacete i povećan prostor za pešake otprilike za 300 metara kvadratnih koji se nadovezuje na pešačku zonu na Savskom trgu. Posađeno je 16 novih sadnica, dok je saobraćajno rešenje kvalitetnije u odnosu na prethodno, samim tim i bezbednije za pešake – naveo je Stojčić za kanal Vesti.

Postavljene su nove kamene kocke, mobilijar i LED rasveta, naveo je Stojčić i pohvalio izvođača radova jer je ceo postupak obavio tokom zimskih meseci bez velikih problema za funkcionisanje građana.

Pročitajte još:

– Polako obnavljamo deo po deo grada, a sve u cilju poboljšanja uslova, pre svih, za pešake, bicikliste i na kraju za automobile. S tim da treba ponoviti da je ovde saobraćajno rešenje za automobile posle rekonstrukcije mnogo bolje – naveo je Stojčić.

On je podsetio da je nedavno rekonstruisana celokupna Balkanska ulica i najavio takav trend i u narednom periodu.

– Širenjem pešačke zone po Beogradu, poput ove dve pjacete, postojeći sadržaji će biti oplemenjeni što će privući i građane i goste prestonice. Cilj je povećanje sadržaja i prostora namenjenih za uživanje na otvorenom – istakao je Stojčić i ukazao da sada svi gradski projekti imaju crtu „zelenog grada”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike