Momirović u obilasku radova na obilaznici oko Beograda: Radove ubrzati, dogovoren rad u tri smene

03.03.2021

11:24

0

Na današnjem sastanku sa minstrom bili su predstavnici Puteva Srbije i v.d. direktora tog javnog poreduzeća Zoran Drobnjak, predstavnici kompanija Azvir i Pau

Momirović u obilasku radova na obilaznici oko Beograda: Radove ubrzati, dogovoren rad u tri smene
Copyright Printscreen/RTS

Ministar građevinarstva Tomislav Momirović danas je na sastanku sa predstavnicima “Puteva Srbije” i izvođačima utvrdio novu dinamika radova na obilaznici oko Beograda i to u tri smene i poručio da radovi moraju da se ubrzaju kako bi u naredne dve godine bila završena kompletna obilaznica do Bubanj Potoka.

Dogovoreno je, rekao je ministar Tanjugu, da uskoro počne rad u tri smene kako bi se za dva meseca završio sektor 4, uključujući i dva tunela, od kojih je jedan Lipak koji je nedavno posetio.

– Danas smo imali nastavak neprijatnog razgovora od pre neki dan kada smo na obilaznici konstatovali da postoje ozbiljna kašnjenja na radovima koje je trebalo već završiti – kazao je Momirović.

Tanjug/Tanja Valić

Navodi da se radovi na obilaznici sprovode decenijama i da još uvek traju radovi koji su počeli 2008. godine po projektima koji su iz 90-ih godina prošlog veka.

– To je nešto što više građani ne mogu da gledaju. Oni ne očekuju od predstavnika izvršne vlasti da to tolerišu. Danas smo utvrdili dinamiku, konstatovali smo da vrlo brzo moramo da krenemo da radimo u tri smene, da ubrzamo naše dobavljače i da moramo podizvođače, naročito domaće firme, da plaćamo u roku – rekao je ministar.

Naveo je da je zaista nedopustivo da neki strani partneri “razvlače” po pet meseci i ne plaćaju naše kompanije.

– To jednostavno ne želimo da tolerišemo. Jasno smo im rekli i očekujemo uskoro da se dinamika ubrza i da se podignu tri smene da rade na toj deonici kako bi završili taj sektor 4 i dva tunela u naredna dva meseca – rekao je Momirović i naveo da u naredne dve godine mora da se završi kompletna obilaznica oko Beograda.

Pročitajte još

Na današnjem sastanku sa minstrom bili su predstavnici “Puteva Srbije” i v.d. direktora tog javnog poreduzeća Zoran Drobnjak, predstavnici kompanija Azvir i Pauer Čajna, kao i predstavnici nadzora.

– Naravno da su oni imali gomlu argumenata zašto stvari ne idu kako treba, ali za nas ta priča nije uverljiva. Ako postoje problemi, a naravno da postoji mnogo problema na projektima koji koštaju više stotina miliona evra, oni moraju da se rešavaju i to ekspeditivno – poručuje Momirović.

Naglasio je da nema više čekanja i da problemi ne mogu da se drže pod tepihom, nego da se hitno rešavaju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike