Izlivanje fekalija napravilo haos u Krnjači: Počinje ispumpavanje, izgradnja kanalizacione mreže jedino trajno rešenje (FOTO)

15.03.2021

14:58

0

Autor: Jovana Vrećo

Predstavnici Grada, direktor JKP Beogradski vodovod i kanalizacija i stanovnici Krnjače danas su obišli teren

Izlivanje fekalija napravilo haos u Krnjači: Počinje ispumpavanje, izgradnja kanalizacione mreže jedino trajno rešenje (FOTO)
Copyright Beoinfo

Predstavnici Grada Beograda održali su danas sastanak sa direktorom JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” Strahinjom Danilovićem i stanovnicima Krnjače, kako bi se rešio problem izlivanja fekalija.

Posle sastanka oni su obišli teren kako bi sagledali mogućnosti rešavanja ovog problema, prvo privremeno, a onda i trajno, prenosi Beoinfo.

Beoinfo

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević istakao je da će problem biti rešen već večeras, ali da bi se trajno rešio potrebno je da bude izgrađena kanalizaciona mreža u ovom delu grada što je, kako je rekao, i planirano.

Beoinfo

– Već duže vreme imamo problem sa „fekalnim jezerom” koje se stvara na području rasadnika koji je pod stečajem. Sa nama na terenu su i ljudi iz Gradskog zavoda za javno zdravlje, kako bismo papirološki napravili uslove da započnemo rešavanje ovog problema – rekao član Gradskog veća Dragomir Petronijević, prenosi Beoinfo.

On je precizirao da danas započinje ispumpavanje, koje nije trajno već privremeno rešenje.

Beoinfo

– Trajno rešenje je izgradnja nove kanalizacione mreže koju smo već planirali da uradimo, kako bi se na nju priključio ovaj deo naselja. Trenutno „gasimo požar” koji se decenijama javlja u delovima Ovče, Borče i Krnjače. Kao što smo zajedno sa JVP „Srbijavode” očistili kanale i rešili taj problem, tako ćemo i ovaj – rekao je Petronijević.

Pročitajte još:

Događaju je prisustvovao i gradski sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju sa građanima Darko Glavaš.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike