Investicija vredna milijardu dinara - Radojičić najavio nova ulaganja u vrtiće: Cilj je da se smanji lista čekanja

16.03.2021

12:34 >> 12:30

0

Autor: J. V.

Gradonačelnik Beograda istakao je da od ukupnog broja dece u Beogradu, 75 odsto, odnosno 80 hiljada njih ide u predškolske ustanove

Investicija vredna milijardu dinara - Radojičić najavio nova ulaganja u vrtiće: Cilj je da se smanji lista čekanja
Beoinfo

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je danas vrtić “Pčelica Maja” u Zemunu i istakao da u toj opštini 4.600 dece ide u predškolske ustanove, a 500 njih je na listama čekanja.

– Vrtić „Pčelica Maja”, koji će biti gotov u aprilu, prostiraće se na 650 metara kvadratnih i oko pedesetoro dece će imati svoje mesto u ovom vrtiću. U planu je realizacija 20 objekata za predškolske ustanove, koje će Grad Beograd raditi zajedno sa opštinama. Tri takva objekta će biti u opštini Zemun, a naš cilj je da se smanji lista čekanja dece za vrtiće u Beogradu – rekao je gradonačelnik.

Beoinfo

On je naglasio da se u ovom trenutku rade još četiri predškolske ustanove u Zemunu, Obrenovcu, Čukarici i Novom Beogradu.

Pročitajte još:

– Investicija je vredna oko milijardu dinara, a ukupan prostor obuhvata osam hiljada kvadrata, gde će biti smešteno oko hiljadu dece. Od ukupnog broja dece u Beogradu, 75 odsto, odnosno 80 hiljada njih ide u predškolske ustanove, ali nam je cilj da se taj broj još više poveća. Važno je da napomenemo da, ukoliko imaju mogućnosti, roditelji u ovoj situaciji ne vode decu u predškolske ustanove, a ukoliko ih dovode, da se pridržavaju svih epidemioloških mera – zaključio je Radojičić.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo