„Javno osvetljenje” dobilo tri nova vozila na prirodni gas

22.03.2021

11:44 >> 13:31

0

Vesić: Ovo komunalno preduzeće pokriva čitavu teritoriju grada i vodi računa o približno 225.000 sijaličnih mesta javne rasvete

„Javno osvetljenje” dobilo tri nova vozila na prirodni gas
Copyright Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas JKP „Javno osvetljenje”, za čije potrebe su nabavljena tri vozila na prirodni gas, i tom prilikom najavio nabavku još četrnaest novih vozila. Ova kupovina, dodao je Vesić, u skladu je sa strategijom Grada da se nabavljaju samo električna ili vozila na gas, čime se doprinosi očuvanju životne sredine.

– Ovo komunalno preduzeće je do prošle godine pokrivalo teritoriju deset gradskih opština, odnosno vodilo je računa o približno 150 hiljada sijaličnih mesta. Od prošle godine preuzelo je i sedam prigradskih opština, što je dodatnih 75 hiljada sijalica javne rasvete. Obim posla povećao im se za pedeset odsto i zato je modernizacija voznog parka veoma važna – rekao je Vesić.

Beoinfo

Najavio je da je Grad Beograd obezbedio sredstva za zamenu oko 36 hiljada sijalica, maltene polovine, i to u prigradskim opštinama.

– Ceo proces trajaće narednih nekoliko godina, a reč je o sijalicama sa zastarelom tehnologijom, koje troše više struje i nisu ekološki prihvatljive – istakao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je podsetio da je sve više pešačkih zona u gradu, te da su iz tog razloga kupljeni kamioni težine tri i po tone, koji su manji, kako bi mogli da uđu u svaku pešačku zonu. Visina podiznih korpi ide do osamnaest metara, a do sada je mogla da se dosegne visina od dvanaest metara, precizirao je on.

Beoinfo

– Na ovaj način ćemo mnogo bolje i efikasnije moći da održavamo javnu rasvetu. Želim da pošaljem poruku da Grad Beograd veoma striktno sprovodi strategiju, vozila na dizel gorivo se više ne kupuju, a ulažemo i u prigradske opštine i na taj način ujednačavamo kvalitet života ljudi – kazao je Vesić.

Direktor JKP „Javno osvetljenje” Aleksandar Cincar Poposki naglasio je da je ovo samo početak procesa modernizacije voznog parka preduzeća.

– Čitav proces okončaćemo tokom godine nabavkom još četrnaest vozila na prirodni gas, čime ćemo povećati sopstvenu efikasnost. Uz veliku pomoć Grada Beograda dajemo doprinos realizaciji strategije kako bi grad bio „zelen” i ekološki čist – rekao je Cincar Poposki.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike