Staje se na kraj bahatoj gradnji: Počinje uklanjanje nelegalnog objekta na Voždovcu

12.04.2021

18:16

0

Autor: J. V.

Građevinski inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove vodio je postupak i utvrdio da je izgrađen objekat u suprotnosti sa građevinskom dozvolom i izdatim lokacijskim uslovima

Foto: Pixabay (Ilustracija)

Uklanjanje bespravno izvedenih radova u Ulici Đorđa Kratovca broj 22, na Voždovcu, počinje sutra u prepodnevnim satima, po rešenju građevinskog inspektora Sekretarijata za inspekcijske poslove, saopšteno je iz ovog sekretarijata.

Kako se navodi, građevinski inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove vodio je postupak inspekcijskog nadzora nad izvođenjem građevinskih radova na izgradnji stambenog objekta na ovoj adresi po izdatom rešenju o građevinskoj dozvoli Odeljenja za komunalno građevinske i stambene poslove Gradske opštine Voždovac iz 2020. godine.

Nakon izvršenog inspekcijskog pregleda utvrđeno je da je izgrađen objekat u suprotnosti sa građevinskom dozvolom i izdatim lokacijskim uslovima, te je doneto rešenje kojim se investitoru naređuje obustava i uklanjanje izvedenih radova.

Pročitajte još:

Građevinski inspektor izvršio je zatvaranje gradilišta postavljanjem posebne trake za zatvaranje gradilišta, kao i kopije rešenja o zatvaranju na samom objektu. Takođe, građevinski inspektor ovog Sekretarijata podneo je krivičnu prijavu protiv investitora Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, kao i dopunu krivične prijave. Nakon izvršenog kontrolnog inspekcijskog nadzora kojim je utvrdio da izvršenik nije izvršio radnju koja mu je naređena, građevinski inspektor je doneo rešenje o izvršenju.

Iz Sekretarijata za inspekcijske poslove apeluju na građane da građevinske radove izvode isključivo u skladu sa izdatim dozvolama, jer bespravna gradnja predstavlja krivično delo, definisano članom 219a Krivičnog zakonika Republike Srbije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti