Bez liste čekanja za vrtiće na Vračaru: Do septembra još dodatnih 130 mesta za mališane

23.04.2021

17:30 >> 16:34

0

Autor: J. V.

Za adaptaciju dela Opštine Vračar, Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu izdvojio je oko 56 miliona dinara

Bez liste čekanja za vrtiće na Vračaru: Do septembra još dodatnih 130 mesta za mališane
Beoinfo

Radovi na adaptaciji dela Opštine Vračar u vrtić su u punom jeku. Očekujem da tokom leta budu završeni, a da u septembru ovde upišemo 130 dece, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On je danas sa predsednikom opštine Vračar Milanom Nedeljkovićem i direktorkom Predškolske ustanove “Vračar” Emilijom Đurđević obišao gradilište u centru grada za čiju je adaptaciju Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu izdvojio oko 56 miliona dinara.

Beoinfo

– Adaptacija pogodnih prostora u vrtiće se pokazala kao izuzetno efikasni način otvaranja novih mesta u predškolskim ustanovama budući da za manje novca i u kraćem roku dobijemo objekat podjednako bezbedan i opremljen kao novoizgrađeni. Ovakvim rešenjima i izgradnjom montažnih vrtića konačno ćemo doći do najvažnijeg cilja, a to je da Beograd bude bez liste čekanja za vrtiće – rekao je Gak, prenosi Beoinfo.

Beoinfo

Gak je dodao da je Opština Vračar jedna od pet opština bez liste čekanja u Beogradu, te da je planskim rešavanjem pitanja boravka dece u vrtićima to moguće i na teritoriji celog grada.

– Poslednjih godina primetan je rast interesovanja za vrtiće, što je veoma bitno zato što rad sa decom treba da započne od najranijeg uzrasta. Subvencionisanjem boravka dece u privatnim vrtićima i otvaranjem novih mesta u državnim, uspeli smo da ispratimo potrebe roditelja i obuhvat dece predškolskim obrazovanjem podignemo na oko 73 odsto, što je veliki uspeh – rekao je Gak.

On je poručio da je u državnim vrtićima u toku konkurs za upis dece, koji će trajati do 14. maja, napomenuvši da za sada sve teče bez problema.

Beoinfo

– Stiglo je oko 14.000 zahteva koji se predaju isključivo elektronskim putem preko e-Uprave, a tokom leta, nakon analize upisnih komisija, liste će biti objavljene – zaključio je Gak.

Nedeljković je istakao važnost ovog projekta za Opštinu Vračar.

Pročitajte još:

– Potrebe najmlađih su nam uvek u fokusu, novi vrtić u samom centru Vračara će biti od velikog značaja i radujemo se dolasku dece – rekao je Nedeljković.

U predškolsku ustanovu na Vračaru upisano je oko 2.400 dece, dok je na aktuelnom konkursu ponuđeno oko 560 slobodnih mesta.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti