Radno vreme prodavnica, tržnih centara i pijaca za praznike: Šta radi, a šta ne?

30.04.2021

14:00 >> 07:44

0

U nedelju, na Uskrs, gotovo svi objekti u prestonici neće raditi

Radno vreme prodavnica, tržnih centara i pijaca za praznike: Šta radi, a šta ne?
Ilustracija - Copyright 24sedam/Befunky

Tokom predstojećih uskršnjih i prvomajskih praznika prodavnice i drugi raznorazni objekti radiće po izmenjenom radnom vremenu.

Bez prestanka će raditi samo dežurne apoteke, pošte i benzinske stanice na glavnim putevima. Na Veliki petak, u subotu i ponedeljak, prodavnice, supermarketi, šoping centri i pijace radiće uglavnom po uobičajenom radnom vremenu, dok će parkiranje od sutra, 30. aprila pa do utorka, 04. maja, biti besplatno. U nedelju, na Uskrs, gotovo svi objekti u prestonici neće raditi.

Prodavnice

Radno vreme prodavnica, maloprodajnih objekata i trgovinskih lanaca na Veliki petak će biti do 18 časova. U subotu, 1. maja, kao i u ponedeljak i utorak potrošači će moći da kupuju namirnice kao i svakog dana do 22 časa, dok će u nedelju, na Uskrs, sve biti zatvoreno.

Pixabay

Šoping centri

Šoping centri će sutra raditi do 18 sati, dok će subotu vrata za posetioce biti otvorena do 22 sata. Nedelja je neradan dan, a od ponedeljka se svi tržni centrai vraćaju na redovan režim rada.

Pijace

Sve prestoničke pijace u petak, kao i 1, 3, i 4. maja radiće po uobičajenom radnom vremenu od šest do 19 časova. Nedelja je neradan dan, osim za pijace “Zemun”, “Banovo brdo”, “Bele vode” i “Dušanovac”, koje će raditi od šest do 13 časova.

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Pijaca “OTC” Novi Beograd će 30. aprila, 1. i 4. maja raditi po uobičajenom radnom vremenu od osam do 16 časova, dok će na Uskrs pijaca biti zatvorena. Parking na pijaci “Zemun” će u nedelju raditi tokom celog dana, dok će parking na pijaci “Dušanovac” raditi od sedam do 19 časova.

Apoteke

Pet apoteka “Beograd” će od petka do utorka raditi 24 sata. U centru prestonice će raditi objekti u Nemanjinoj 2 i Ulici Kralja Milana 9, u Zemunu u Glavnoj ulici 34, na Novom Beogradu u Bulevaru Maršala Tolbuhina 30, kao i u Lazarevcu u Ulici dr Đorđa Kovačevića 27.

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Skraćeno, od osam do 18 časova, radiće apoteke “Palilula” u Knez Danilovoj, “Braće Kovač” u Krivolačkoj, “Miroslava Trajkovića” u Požeškoj i “Đuro Đaković” u Majke Kujundžića na Zvezdari.

Parking i gradski prevoz

Javno komunalno preduzeće “Parking servis” tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, od 30. aprila do 4. maja, neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada. U istom periodu biće zatvorene i poslovnice Korisničkog servisa u Takovskoj 31 i Mileševskoj 5.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvorena za vreme praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za eksploataciju vozila. Od srede, 5. maja, služba parking kontrole i poslovnice Korisničkog servisa radiće po ustaljenom radnom vremenu.

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Gradski i međugradski prevoz će od petka do utorka saobraćati po izmenjenom redu vožnje. Nedeljni raspored po kojem saobraćaju autobusi biće na snazi u petak, subotu i nedelju, dok će subotnji red vožnje važiti u ponedeljak i utorak.

Pošte i banke

Glavna pošta u Takovskoj radiće tokom predstojećih praznika svakog dana od sedam do 19 časova, dok će skraćeno radno vreme do 15 časova imati ekspozitura u Savskoj 2. U petak i subotu do 19 časova biće dežurne pošte u TC “Stadion”, “Big fešn”, “Imo autletu” i “Novom Merkatoru”. Sve poslovnice koje rade u okviru tržnih centara biće zatvorene u nedelju, dok će 1. i 2. maja raditi do 19 časova.

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Najviše će tokom praznika pauzirati radnici banaka, pa će sve ekspoziture biti zatvorene od 30. aprila do 5. maja.

Benzinske pumpe

Benzinske pumpe na opštinskim i državnim putevima prvog i drugog reda tokom praznika radiće bez prekida.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike