"Gradska čistoća" nabavila nova vozila za suzbijanje komaraca

26.05.2021

09:15

0

Sada ukupno imamo 32 vozila, a tretiramo 12.000 hektara larvi i negde oko 130.000 hektara odraslih komaraca i na taj način štitimo građane - rekao je Vesić.

"Gradska čistoća" nabavila nova vozila za suzbijanje komaraca
Copyright Beoinfo

JKP “Gradska čistoća” od danas će za suzbijanje komaraca koristiti još deset novih, terenskih vozila, koji su predstavljeni na Adi Ciganliji.

Nova vozila, sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP “Gradske čistoće” koristiće se za pristup nepristupačnim terenima gde je gusta vegetacija, kako bi se lakše omogućilo suzbijanje larvi i odraslih komaraca.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kazao je da će se, uz pomoć novih vozila, brže i efikasnije rešavati problem komaraca u glavnom gradu Srbije.

– Sada ukupno imamo 32 vozila, a tretiramo 12.000 hektara larvi i negde oko 130.000 hektara odraslih komaraca i na taj način štitimo građane – rekao je Vesić.

Zaprašivanje komaraca počelo je u martu i radi se sa zemlje, što predstavlja bezbedniji način i ne ugrožava ljude, ali ni životinje, objasnio je Vesić i podsetio da se više u ove svrhe ne koriste avioni, jer su štetni, a u zemljama Evropske unije i zabranjeni.

Pročitajte još:

Direktor JKP “Gradska čistoća” Marko Popadić precizirao je da su sredstva kojima se prskaju komarci ispitana i odobrena od svih relevantnih institucija, među kojima su Biološki fakultet i Institut za pesticide.

– Preparat nema štetne posledice ni za ljude ni za životinje – istakao je on.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike