Objavljene preliminarne liste: Oko 14.000 mališana primljeno u beogradske vrtiće

07.06.2021

10:11 >> 10:21

0

Do kraja godine čeka nas i otvaranje dodatnih mesta za vrtiće koji su u izgradnji – rekao je Gak

Objavljene preliminarne liste: Oko 14.000 mališana primljeno u beogradske vrtiće
Copyright Pixabay

Beogradske predškolske ustanove objavile su preliminarne liste primljene dece u vrtiće tako da se roditelji i staratelji koji su konkurisali mogu informisati o njima na sajtovima ustanova ili oglasnim tablama vrtića, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

– To je spisak imena oko 14.000 dece koja su primljena, ali tokom leta ćemo odobravati i proširenje kapaciteta u vrtićima u kojima je to moguće. Do kraja godine čeka nas i otvaranje dodatnih mesta za vrtiće koji su u izgradnji – rekao je Gak.

Slavko Gak Beoinfo

On je napomenuo da su tri predškolske ustanove, “Stari grad”, “Savski venac” i “Sopot” primile svu prijavljenu decu.

Gak je dodao da oni koji nisu zadovoljni odlukom upisnih komisija žalbu mogu podneti do 16. juna.

Pixabay

– Žalbe će se razmatrati do kraja meseca, tako da ćemo početkom jula imati i konačne liste upisane dece, ali očekujem da lista čekanja bude najmanja u proteklih deset godina – poručio je Gak.

Pročitajte još

Konkurs za mesto u beogradskim vrtićima trajao je od 29. marta do 14. maja. Na konkurs je stiglo 18.996 zahteva koji su se slali isključivo elektronski, putem e-Uprave.

Gak je istakao da je Beograd već dostigao oko 74 odsto obuhvata dece predškolskim obrazovanjem, što je veliki uspeh s obzirom na to da je pre samo nekoliko godina iznosio oko 45 odsto.

– Danas u sistemu predškolskog obrazovanja imamo oko 35.000 dece više nego pre osam godina. Nećemo stati sa otvaranjem novih mesta dok god postoji potreba za njima, a svake godine smo sve bliži krajnjem cilju – ukidanju liste čekanja za vrtiće – rekao je Gak.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike